ISTORIJSKI USPEH ZA SRPSKI FUTSAL! Loznica je u NAJBOLJIH 16 timova Lige šampiona
Foto: Instagram printscreen/ KMF Loznica

BRAVO

ISTORIJSKI USPEH ZA SRPSKI FUTSAL! Loznica je u NAJBOLJIH 16 timova Lige šampiona

Fudbal -

Futsaleri Loznice Grada 2018, pobedili su u poslednjem kolu turnira Lige šampiona u Mostaru švedski Erebro, rezultatom 6:3.

Ovim trijumfom Loznica se plasirala među najboljih 16 ekipa u Evropi.

Trostruki strelac za srpski tim na ovoj utakmici bio je Avramović, a po jednom su mrežu Šveđana pogađali Rosić, Kocić i internacionalac iz Brazila - Dudu.

Za Erebro je trostruki strelac bio Rodrigez.

Loznica je na poluvremenu vodila 2:1, a zatim početkom drugog postigla dva brza gola za sigurno vođstvo. Međutim, Rodrigez je vratio u život švedski tim, smanjio na 4:3, tako da se u zadnjih 9 minuta vodila velika borba. Srpskom timu iz ovog meča je bio dovoljan i remi za prolaz.

Napadali su Šveđani i bez golmana na golu, a srpski tim je vrebao iz kontranapada. Upravo su brzi kontranapadi uz sjajnu realizaciju Avramovića i Dudua doneli Loznici još dva gola i na kraju ubedljiv trijumf.

Tako je srpski tim ostvario fenomenalan uspeh plasmanom u elitni deo takmičenja, a u rezultat je još bolji kada se zna da su ostvarene sve tri pobede.

Loznica, futsal
foto: UEFA.com

Šampion Srbije će protivnike u top 16 fazi takmičenja saznati u četvrtak. Timovi će biti podeljeni u četiri grupe po četiri ekipe, a samo pobednici grupa koje se takođe igraju po turnirskom sistemu od 22. do 27. novembra, ostvariće plasman u nokaut fazu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track