SKUPŠTINA ODLOŽENA ZA UTORAK: Fudbalska Srbija nije dobila novog predsednika! Nije bilo KVORUMA za izbor Bjekovića! UEFA ZABRINUTA
Foto: Zorana Jevtić, Filip Plavčić

odlaganje

SKUPŠTINA ODLOŽENA ZA UTORAK: Fudbalska Srbija nije dobila novog predsednika! Nije bilo KVORUMA za izbor Bjekovića! UEFA ZABRINUTA

Fudbal -

Izborna skupština Fudbalskog saveza Srbije odložena je za utorak.

Izborna skupština FSS trebalo je da bude održana u ponedeljak u 14 časova, ali nije imala kvorum od 43 delegata, pa je izbor jedinog kandidata Nenada Bjekovića odložen za 24 sata.

Međutim na sednici u utorak najverovatnije neće ni biti izbora novog predsednika već će ta tačka dnevnog reda da bude odložena za januar. O preostalim bitnim stavkama dnevnog reda će se diskutovati i potrebni izveštaji će se dostaviti, što je zahtev iz FIFA i UEFA.

U Kući fudbala u Staroj Pazovi danas se pojavilo manje od 30 delegata, što je bilo daleko ispod kvoruma (43 od 85 delegata) i fudbalska Srbija tako nije dobila novog predsednika. Delegati istočnog i zapadnog regiona nisu došli na zakazanu izbornu skupštinu, a u Kući fudbala nije se pojavio ni veliki broj

Odlaganje današnje izborne skupštine ozbiljno je zabrinulo predstavnike UEFA i FIFA koji poručili da srpski fudbal može trpeti određene posledice ukoliko u utorak ne bude izabran predsednik FSS.

"Prošli smo sve sa FSS oko izbornog procesa. Fudbalskom savezu Srbije je potrebna stabilnost u vođstvu jer za tri nedelje počinje Mundijal. Očekujemo da će se izbori sutra održati. Ostajemo ovede do sutra da vidimo šta će se dogoditi. Ukoliko se izbori ne održe moraćemo da preduzmemo konkretne mere", poručio je Luka Nikola visoki predstavnik UEFA.

Razočaranje zbog odlaganja izborne skupštine nije krio ni predstavnik FIFA Elha Mamadov.

"Nažalost, nije bilo kvoruma i po statutu skupština je odložena za sutra. Mi smo razočarani zbog ovoga, jer je sva pravna dokumentacije urađena i revidirana. Ako se skupština ne održi FIFA i UEFA će diskutovati o tome i biće moguće potencijalne posledice", poručio je Mamadov.

Podsetimo, Srbija nema predsednika FSS od marta 2021. godine kada je Slaviša Kokeza podeno ostavku na tu funkciju. Nakon njegovog odlaska vršilac dužnosti nekoliko meseci bio je Marko Pantelić, da bi kasnije tu ulogu preuzeo danas jedini kandidat za predsednika Nenad Bjeković.

UŽIVO:

15:35 - FIFA razočarana!

Elham Mamadov predstavnik FIFA rekao je da je krovna organizacija svetskog fudbala razočarana zbog odlaganja skupštine.

"Nažalost, nije bilo kvoruma i po statutu skupština je odložena za sutra. Mi smo razočarani zbog ovoga, jer je sva pravna dokumentacije urađena i revidirana. Ako se skupština ne održi FIFA i UEFA će diskutovati o tome i biće moguće potencijalne posledice", poručio je Mamadov.

15:33 - UEFA ozbiljno zabrinuta!

Luka Nikola (UEFA):

"Prošli smo sve sa FSS oko izbornog procesa. Fudbalskom savezu Srbije je potrebna stabilnost u vođstvu jer za tri nedelje počinje Mundijal. Očekujemo da će se izbori sutra održati. Ostajemo ovede do sutra da vidimo šta će se dogoditi" kaže predstavnik UEFA i dodaje:

"Ukoliko se izbori ne održe sutra moraćemo da preduzmemo konkretne poteze".

15:30 - Stojan Radošević: Nismo imali kvorum

"Nismo imali kvorum za održavanje izborne skupštine. Obzirom na odredbe statuta, skupština će se održati sutra u isto vreme na istom mestu", rekao je Radošević.

15:00 - Izborna skupština FSS odlaže se za 24 sata, saznaje Kurir!!

Kako nezvanično saznajemo Izborna skupština Fudbalskog saveza Srbije nije imala kvorum od 43 delegata, pa je izbor jedinog kandidata Nenada Bjekovića odložen za 24 sata.

U Kući fudbala u Staroj Pazovi danas se pojavilo manje od 30 delegata, što je bilo daleko ispod kvoruma (43 od 85 delegata) i fudbalska Srbija tako nije dobila novog predsednika. Delegati istočnog i zapadnog regiona nisu došli na zakazanu izbornu skupštinu, a u Kući fudbala nije se pojavio ni veliki broj predstavnika klubova Superlige i Prve lige Srbije!

14:30 - Žarko Zečević stigao u Pazovu.

FSS, izborna skupština, Žarko Zečević
foto: Nenad Kostić

14:25 - Piksi se našalio sa novinarima

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi prisustvuje izbornoj skupštini Fudbalskog saveza Srbije.

Piksi je u jednom momentu izašao na pauzu i rešio da se našali sa novinarima – "Hoćete da vam izdiktiram spisak?".

00:23

Piksi stigao na na izbornu skupštinu FSS

FSS, izborna skupština, Dragan Stojković Piksi
foto: Nenad Kostić

14:14 - U iščekivanju raspleta situacije...

FSS
foto: Kurir sport

14:09 - Delegati sa regiona Istok i Zapad nisu stigli u Kuću fudbala

Kako nezvanično saznajemo delegati istočnog i ogromna većina delegata zapadnog regiona nisu se pojavili u Staroj Pazovi!

13:59 - Kasni početak izborne skupštine FSS

Izborna skupština Fudbalskog saveza Srbije zakazana je za 14 časova, ali sigurno neće početi na vreme. Još uvek se čekaju delegati! Nezvanično, u Kući fudbala u Staroj pazovi trenutno se nalazi 30-ak delegata, a za kvorum je potrebno 43!

13:40 - Veliki broj delegata još uvek nije stigao!

Veliki broj delegata još uvek se nije pojavio u Kući fudbala u Staroj Pazovi, iako izborna skupština počinje za 20-ak minuta. Pitanje je da li će biti kvoruma za izbor novog predsednika FSS. Podsetimo, za kvorum su potrebna 43 delegata, a trenutno deluje da su neki odustali od dolaska.

FSS
foto: Kurir sport

13:33 - Tomislav Karadžić stigao u Kuću fudbala

Mali broj delegata pristiže u Kuću fudbala u Staroj Pazovi gde će se u 14 časova održati izborna skupština Fudbalskog saveza Srbije. Skupštini će prisustvovati i nekada prvi čovek srpskog fudbala - Tomislav Karadžić.

Tomislav Karadžić
foto: Kurir sport

Tu su i Zoran Filipović, Milovan Đorić, Mirko Poledica, Dejan Nedić, Stevan Dika Stojanović...

FSS, izborna skupština, Stevan Dika Stojanović
foto: Nenad Kostić
1 / 9 Foto: Nenad Kostić

13:20 - Veliki broj pripadnika policije nalazi se u Staroj Pazovi.

Stara Pazova
foto: Kurir sport

13:14 - Izbor Bjekovića pod znakom pitanja!

Postoji velika verovatnoća da izborna skupština Fudbalskog saveza Srbije neće imati kvorum od 43 delegata.

Ukoliko se to dogodi, biće odložen izbor jedinog kandidata za predsednika FSS - Nenada Bjekovića.

Šta znamo do sada?

- Godinu i po dana FSS nema predsednika

- Bjeković će biti jedini kandidat na izborima

- Potrebno je da na Skupštini budu 43 člana kako bi bilo kvoruma

- Crvena zvezda se protivi izboru Bjekovića

Da li će Fudbalski savez Srbije konačno dobiti predsednika? Odgovor na to pitanje saznajemo danas u Staroj Pazovi. Jeidni kandidat za prvog čoveka srpskog fudbala je Nenad Bjeković (74).

Videćemo da će on imati potrebu većinu glasova delegata da postane predsednik FSS. Takođe, i da li će da bude potreban kvorum od 43 delegata.

Skupština počinje u 14 časova.

Pratite na Kuriru uživo sva dešavanja iz Stare Pazove.

FSS, Fudbalski savez Srbije, Nenad Bjeković
foto: FSS

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track