POBUNA SE NASTAVLJA! Fudbaler PARTIZANA razočaran: SRAMOTA je da se dešavaju takve stvari u Srbiji!
Foto: Starsport

NOVE PRIMEDBE

POBUNA SE NASTAVLJA! Fudbaler PARTIZANA razočaran: SRAMOTA je da se dešavaju takve stvari u Srbiji!

Fudbal -

Fudbaler Partizana Rikardo Gomeš govorio je za klupski podkast o suđenju u Superligi Srbije.

Nakon utakmice Partizana i Javora (3:3), ponovo se mnogo bure u srpskom fudbalu podiglo oko suđenje, a reagovao je i trener Partizana Gordan Petrić.

Nakon njega i napadač sa Zelenortskih ostrva izneo je svoje mišljenje, poređenjem suđenja u Srbiji i Konferencijskoj ligi.

Želimo da pokažemo ljudima u Srbiji kako igramo u Ligi konferencije, ozbiljnoj ligi, sa ozbiljnim ljudima. Tamo se ne dešavaju stvari koje se dešavaju u domaćem prvenstvu. Čak i sada protiv Nice, okej, sudija je napravio grešku ali njegova prva odluka je bila da svira penal. Naravno, kada je video da je pomoćnik podigao zastavicu uvažio je odluku i dosudio ofsajd. Tamo nema VAR-a, dok u domaćem prvenstvu ima“, rekao je Rikardo.

Rikardo Gomeš
foto: Starsport

Nije zadovoljan golgeter Partizana načinom na koji se primenjuje VAR.

To je velika sramota za domaću ligu, ne želim da zvuči kao opravdanje, protiv Javora nismo igrali dobro i to priznajem, ali ne možeš da sviraš penal na takav način i da nećeš uopšte da pogledaš VAR! Pogledaj, pa ako proceniš da je penal sviraj, nije nikakav problem. Potom i faul nad Vujačićem, ista situacija, protivnički igrač uopšte ne gleda loptu, drži ga sa obe ruke. Ludilo, zaista ludilo, i takav odnos stvarno traje predugo… Lako je reći sa strane Partizan je izgubio ili odigrao nerešeno, ali pogledajte samo šta se dešava na utakmicama. To treba da se sredi, da se suđenje podigne na viši nivo, jer je sramota je za zemlju kao što je Srbija da se dešavaju takve stvari“.

Govorio je i o ciljevima Partizana.

Najveća želja dok sam u Partizanu mi je da osvojimo titulu. Nikakva Liga konferencije, pa ni Liga šampiona ne može to da nadoknadi. Najveći san je osvajanje prvenstva i mi ćemo davati sve od sebe dok to i ne ostvarimo“, zaključio je Rikardo Gomeš.

Nakon 16 odigranih mečeva u Mozzartbet Superligi Srbije, Partizan zaostaje za Crvenom zvezdom sedam bodova, dok se u Konferencijskoj ligi nalazi veoma blizu plasmana u nokaut fazu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track