RASPLET U LIGI ŠAMPIONA: NEVEROVATNA situacija u grupi D! Atletiko SPASAVA ŽIVU GLAVU, Liverpul pokušava NEMOGUĆE, TADIĆ spokojan
Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

RASPLET U LIGI ŠAMPIONA: NEVEROVATNA situacija u grupi D! Atletiko SPASAVA ŽIVU GLAVU, Liverpul pokušava NEMOGUĆE, TADIĆ spokojan

Fudbal -

Večeras su na programu mečevi poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona u grupama A, B, C i D.

Najviše uzbuđenja očekuje se u grupi D, gde sve četiri ekipe imaju šansu za prolaz dalje.

U najboljoj poziciji se nalazi Totenhem, koji je na prvom mestu sa 8 bodova, ali gostuje Marseju koji ima 6. U drugom duelu Sporting dočekuje Frankfurt, a obe ekipe imaju po 7 bodova. Remi u ovom meču vodi Sporting dalje, isto kao i Totenhem protiv Marseja.

Hari Kejn
foto: Profimedia

U ovoj grupi sigurno je da Totenhem ne može biti četvrti, tj. "Pevci" su osigurali minimalno Ligu evrope. Frankfurtu i Marseju neophodne su pobede kako bi prošli u osminu finala Lige evrope.

U slučaju da Marsej i Totehnem remiziraju, Marseju će biti neophodan poraz Sporting od Frankfurta za plasman na treću poziciju.

Standings provided by Sofascore

Zanimljivo će biti i u grupi B, gde Atletiko gostuje Portu s ciljem da osigura treće mesto i plasman u Ligu evrope. Kiksu Atletika nada se Leverkuzen koji dočekuje Klub Briž. Poraz Atletika uz remi Leverkuzena vodi nemački klub u Ligu evrope.

U isto vreme traje i borba za prvo mesto, gde Klub Briž ima bod više od Porta. U međusobnom skoru su izjednačeni, tako da u nekom scenariju može odlučivati gol razlika (Porto ide u osminu finala kao prvi u grupi ukoliko odigra nerešeno a Briž izgubi).

Standings provided by Sofascore

Derbi večeri igra se u Liverpulu, gde tim Jirgena Klopa dočekuje sjajni Napoli u grupi A. Biće to borba za prvo mesto u grupi, a Liverpul će pokušati da nadoknadi poraz od 4:1 iz Napulja. Za prvo mesto u grupi Liverpulu će biti potrebna pobeda od četiri gola razlike. Ajaks u Glazgovu brani 4:0 iz Amsterdama, u borbi za treće mesto sa Rendžersima. Rendžersi bi morali da pobede Ajaks sa čak pet golova razlike za Ligu evrope, tako da je tim Dušana Tadića skoro pa siguran putnik u drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje.

Standings provided by Sofascore

U grupi C sve je jasno. Bajern je prvi, Inter drugi, Barselona ide u Ligu evrope, a Plzenj je ispao.

Standings provided by Sofascore

PAROVI LIGE ŠAMPIONA 6. KOLO - utorak

Grupa A

Rendžers - Ajaks 21.00

Liverpul - Napoli 21.00

Grupa B

Leverkuzen - Briž 18.45

Porto - Atletiko 18.45

Grupa C

Plzenj - Barselona 21.00

Bajern - Inter 21.00

Grupa D

Sporting - Frankfurt 21.00

Marsej - Totenhem 21.00

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track