MOŽE LI ZVEZDA DA UČINI ONO ŠTO NIJE URADILA TOKOM ČITAVE JESENI: Pobeda u gostima garantuje Evropu, 3.000 Delija u Monte Karlu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

biti ili ne biti

MOŽE LI ZVEZDA DA UČINI ONO ŠTO NIJE URADILA TOKOM ČITAVE JESENI: Pobeda u gostima garantuje Evropu, 3.000 Delija u Monte Karlu!

Fudbal -

Izveštač Kurira iz Monaka - Aleksandar Radonić

Fudbaleri Crvene zvezde ove sezone nisu ostvarili pobedu u Ligi Evrope. Gostovanja u Budimpšeti protiv Ferencvaroša i Trabzona završena su neuspešno, sa dva poraza.

Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

Večeras od 18.45 Crvena zvezda igra najvažniju utakmicu grupne faze Lige Evrope. Gostuje Monaku i nada se pobedi. Trijumfu koji bi joj doneo tri boda i obezbedio evropsko proleće. Da li u Ligi Evrope ili Ligi konferencije, zavisiće od ishoda utakmice između Trabzona i Ferencvaroša u Turskoj.

Svakako, fudbaleri crveno-belih ne treba da brinu za konačan rezultat susreta u Trabzonu. Biće na velikim iskušenjima da odole snažnom protovniku poput Monaka koji takođe ima pobedničke ambicije, jer želi lošu sezonu u prvenstvu Francuske da nadomesti dobrim partijama u prolazom u UEFA takmičenju.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Da bi prošla dalje Crvenoj zvezdi je neophodna pobeda u gostima. Baš kao prošle godine kada su na tuđem terenu bili bolji od Ludogoreca, a igrali nerešeno sa Mitjilandom i Bragom. Pre te sezone crveno-beli su u gostima bili bolji od Genta, igrali nerešeno sa Slovanom iz Libereca i izgubili od Hofenhajma. U Ligi šampiona Crvena zvezda nije pobeđivala na strani, ali jeste u Beogradu. Prvo je pao Liverpul, uz remi sa Napolijem, a onda sledeće godine i Olimpijakos. To su jedine dve pobede za Srbiju u grupnoj fazi Lige šampiona.

Miloš Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Računica je krajnje jasna. Crveno-beli imaju kvalitet da se suprotstave Monaku, poručio je to i trener Miloš Milojević na konferenciji pred utakmicu. Svestan je da osovinu Monaka čini trio Ben Jeder-Badijašil-Fofana, fudbalera koji su pod dodatnim pritiskom jer su pod lupom selektora Francuske Didijea Dešana za spisak putnika za Mundijal u Kataru.

Delije
foto: www.crvenazvezdafk.com

Očekuje se oko 3.000 navijača Zvezde na stadionu “Luj II”, makar ih je toliko došlo u Monte Karlo. Ostaje pitanje ko će od njih sve moći da uđe na stadion, jer je Zvezda shodno UEFA reciprocitetu za gostovanje dobila svega 850 karata za svoje simpatizere.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track