PARTIZAN BRANI ČAST SRBIJE U EVROPI: Crno-beli se provukli protiv Slovackog, ispustili šansu za direktan plasman u osminu finala
Foto: @starsport

liga konferencija

PARTIZAN BRANI ČAST SRBIJE U EVROPI: Crno-beli se provukli protiv Slovackog, ispustili šansu za direktan plasman u osminu finala

Fudbal -

Fudbaleri Partizana braniće čast srpskog fudbala na proleće u Evropi, jer su prošli dalje, u nokaut fazu Lige konferencija. Crno-beli su se provukli u poslednjem kolu na svom terenu protiv oslabljene, ali i veoma hrabre i opsane ekipe Slovackog - 1:1.

Izabranici Gordana Petrića su propustili veliku priliku da se kao prvoplasirani u grupi plasiraju u osminu finala Lige konferencija, jer je meč Kel-Nica završen 2:2, pa na kraju francuski klub sa Azurne obale ide kao prvoplasirani direktno u osminu finala, dok će Partizan proleće u Evropi početi od šesnaestine finale Lige konferencija. Niaca i Partizan su završili takmičenje u grupi sa istim brojem bodova - 9, ali je francuski klub prvi zbog boljeg međusobnog skora!

Nisu igrači trenera Gordana Petrića počeli kako je trebalo ovaj meč. Nekako su bili bojažljivi i pomalo uspavani u prvih pola sata susreta. Na njihovu sreću gosti iz Češke u tom periodu nisu uspeli da kazne njihovo loše izdanje.

Tek u finišu ovog perida igre crno-beli su se probudili, krenuli ofanzivnije ka golu rivala i to je odmah donelo rezultat. Kalubuška, heroj Slovackog iz prvog meča, igrao je rukom ispred svog gola, poljski arbitar Pavel Račkovski je pokazao na "belu tačku", a precizan je bio Bibras Natho. Gol u pravo vreme za veliko olakšanje u Humskoj.

Drugo poluvreme u Humsoj je počelo u nešto sporijem ritmu, za razliku od onog u Nemačkoj, gde je bundesligaš uspeo da izjednači protiv francuskog tima i Partizan je u tim momentima imao otvoren put do osmine finala ovog takmičenja.

Međutim, Česi se nisu predavali, bez obzira što nisu imali nikakvih šansi da prođu dalje i došli su do izjednačenja, koje je crno-bele ponovo vratilo na drugo mesto u grupi, pa će u ponedeljak čekati žreb za šesnaestinu finala Lige konferencija, a te utakmice na programu su 16. i 23. februara.

Liga konferencija, grupa D

Partizan - Slovacko 1:1

(Natho 41, penal - Mihalik 73)

Keln - Nica 2:2

(Huseinbašić 48, Duda 60 - Labord 40, Brahimi 43)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica na stadionu partizana

88. minut - Odlična prilika za Rikarda, ali golman Slovackog Engujen je sjajno reagovao.

84. moinut - Novi zicer za Slovacko, Tomič iz blizine šutira glavom preko gola!

73. minut - GOL - Izjednačenje u Humskoj - 1:1. Strelac za Slovacko je Mihalik, malo je skrenuo loptu ka mreži posle udarca Tomiča. Gosti više nego zasluženo dolaze do izjednačenja.

70. minut - Novi zicer za Slovacko, ali se obrukao Mihalik, promašio je ceo fudbal sa svega par metara od gola Partizana.

66. minut - Posle kornera za domaće, najviši u skoku je bio Vujačić, ali je glavom šutirao pored gola.

51. minut - Velika šansa za Slovacko, bio je to zicer za Šimka, lopta je na putu do gola zakačila Filipovića, ali je golman Popović bravurozno intervenisao!

46. minut: Počelo je drugo poluvreme na stadionu Partizana

Prvo poluvreme:

U prvom poluvremenu, gosti iz Češke su bili dominantniji i opasniji rival, ali se na odmor otišlo, ipak, sa prednošću crno-belih.

Partizan, Slovacko
foto: @starsport

U finišu prvog poluvremena, posle kornera za crno-bele, Kalabiška je igrao rukom ispred gola Slovackog, a Natho je bio siguran sa bele tačke. Pored penala, Partizan je imao dobru priliku i u 36. minutu, ali je Rikardo Gomeš glavom uputio udarac pored gola.

Završeno je prvo poluvreme

41. minut - GOOOL - 1:0 za Partizan - Natho iz penala! Reprezentativac Izraela je siguran sa bele tačke! Prethodno je Kalabiška igrao rukom, a dobio je i žuti karton.

36. minut - Najbolju priliku za Partizan nije iskoristio Rikardo gomeš, glavom je šutirao pored gola posle centaršuta Dijabatea.

Partizan
foto: Starsport

30. minut - Još jedan opasan napad Slovackog, ali golman partizana Popović dobro interveniše, izboksovao je loptu!

26. minut - Prilika za Partizan, Menig je tražio prostor za šut, ali kako nije uspeo da ga nađe, dodsao je loptu do Dijabatea, a ovaj iz blizine opalio pored gola.

Partizan
foto: Starsport

16. minut - Opasan napad gostiju iz Češke, ali štoper partizana Vujačić otklanja opasnost.

6. minut - Prva pretnja pred golom gostiju, najbolji strelac crno-belih Rikardo Gomeš se sjajno oslobodio čuvara, odmah je tukao, ali lopta je proletela paralelno pored gola.

Partizan
foto: Starsport

1. minut: Počela je utakmica na stadionu u Humskoj ulici

Fubaleri Partizana dočekaće u poslednjem kolu grupne faze Lige konferencija ekipu Slovacko iz Češke od 21 čas, a najavljeno je da će imati podršku od oko 18.000 mališana, jer deca do 14 godina mogu da prisustvuju utakmici. Podrške najvatrenijih navijača "grobara" neće biti zbog kazne Evropske fudbalske unije.

Par­ti­zan - Slovacko 1:0

Sta­dion: Par­tizana. Gledalaca: oko 17.256 dece do 14 godina. Su­di­ja: Pa­vel Ra­č­ko­v­ski (Poljska). Strelci: Natho (41. iz penala)

Partizan: Popović – Filipović, Urošević, Vujačić, Marković – Belić, Traore – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo. Trener: Petrić

Slovacko: Engujen - Holcer, Hofman, Šimko, Kalabiška - Levin, Daniček, Kohut - Brandner, Veheta, Doski. Trener. Švedik.

Po­be­da i re­mi pro­tiv Slo­va­c­kog do­no­se si­gu­ran pro­laz da­lje i evropsko proleće Partizanu. Čak i po­raz cr­no-be­lih uz re­mi ili po­raz Ke­l­na do­ne­će Partizanu plasman u tzv. nokaut fazu.

Partizan, Slovacko, deca, navijači, grobari
foto: FK Partizan

UE­FA je još jed­nom iza­šla u su­sret na­šim ti­mo­vi­ma i do­zvo­li­la da se na tri­bi­na­ma na­đu de­ca mla­đa od 14 go­di­na u prat­nji odra­slih. Ta­ko će čak po še­sti put u po­sled­njih ne­ko­li­ko go­di­na je­dan sr­p­ski tim igra­ti pred ma­li­ša­ni­ma. To je do sa­da bi­la odli­č­na stvar za do­ma­ći fu­d­bal.

00:30

Deca ispunila tribine na stadionu Partizana

Na­vi­ja­či cr­no-be­lih očekuju još jedno dobro izdanje na evropskoj sceni. Upra­vo o ovoj te­mi go­vo­rio je tre­ner Par­ti­za­na Go­r­dan Pe­trić.

- Me­ne kao tre­ne­ra hva­ta ma­la tre­ma što će bi­ti ve­li­ki broj de­ce, njih oko 18.000. Mo­žda će ne­ko od njih pos­ta­ti fu­d­ba­ler Par­ti­za­na, ve­ru­jem da će mno­gi od njih na­vi­ja­ti za naš klub po­sle ovog isku­stva - re­kao je Pe­trić.

Tre­ner Pe­trić je upozorio i da češki tim ne dolazi u Beograd sa belom zastavom i da će pokušati da naprave iznenađenje.

- Ne­će bi­ti la­ka uta­k­mi­ca. Do­la­ze i Če­si sa ci­ljem da po­be­de, u pi­ta­nju je no­vac nji­ma zna­ča­jan za bu­džet, a ko­li­ko su ozbi­lj­no shva­ti­li sve ovo po­ka­zu­je što su mi­nu­log vi­ke­n­da odlo­ži­li meč sa Spar­tom - opre­zan je stra­teg Par­ti­za­na.

U Češkoj su večerašnji rivali odigrali veoma uzbudljiv meč završen uz goleadu nerešeno (3:3), a Partizan je sa igračem manje posle preokreta bio nodomak velike pobede, ali je ipak domaćin uspeo u finišu susreta da dođe do boda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track