IVANIĆ I PEŠIĆ JEDINE SVETLE TAČKE: Ultraofanzivna taktika protiv zveri iz Monaka pokazala se kao pogubna za Zvezdu
Foto: Profimedia

ZVEZDA NA SKENERU KURIRA

IVANIĆ I PEŠIĆ JEDINE SVETLE TAČKE: Ultraofanzivna taktika protiv zveri iz Monaka pokazala se kao pogubna za Zvezdu

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su poraženi od Monaka sa 4:1 u utakmici 6. kola Lige Evrope i tako završili svoje učešće u evropskim takmičenjima ove sezone.

Crveno-beli su bili nemoćni a evo kako je Kurir ocenio nastup Zvezdinih fudbalera i trenera Milojevića

Borjan Milan 5

Pamtiće kapiten Zvezde dugo ovu kišovitu novembarsku noć u Monaku. Nepažnjom je napravio ozbiljan kiks već u petom minutu, pa je domaćin lako došao do početnog vođstva. Kasnije je uspeo da odbrani nekoliko teških šuteva, međutim nije mogao da vrati koncentraciju i sigurnost koje su ga krasile prethodnih sezona.

Gobeljić Marko 5

Ozbiljne probleme pravio mu je Brazilac Kaj Enrike koji je bio veoma raspoložen i neuhvatljiv po desnoj strani. Pred kraj drugog poluvremena kada se nije vratio posle jedne akcije pao je četvrti gol, međutim tada njegov izlazak u napad nije zaštitio Mustafa.

Eraković Strahinja 5

U utakmicu je ušao povređen, sa slomljenim prstom. Kao i većini igrača Zvezde bila mu je ovo najslabija partija ove jeseni. Fakat je da se trudio, ali jednostavno nije nalazio svežinu da se nosi sa napadačima Monaka. Očigledno je veliki broj utakmica uzeo svoj danak, što je trener Milojević i govorio posle meča u Lazarevcu.

Milunović Nemanja 5

Igrao je koliko može, pružio svoj maksimum, što je očigledno bilo nedovoljno za pozitivan rezultat u Monaku. Loše je intervenisao kod drugog gola domaćina, posle toga se bukvalno tukao i rvao sa napadačima tima iz Monte Karla. Dobijao je duele u vazduhu, međutim na zemlji dolazila je do izražaja brzina igrača pobedničke ekipe.

Rodić Milan 5

Žuti karton naivno dobijen ga je presekao i uveo i negativan mod tokom cele utakmice. Bio je stegnut plašeći se još jedne opomene, što su bočni igrači Monaka koristili. I kod njega se osetio zamor materijala, pa je pred kraj meča zamenjen Gruzinom Azarovom.

Kanga Gelor 5

U prvom poluvremenu bio je bukvalno ugušen od strane veznih igrača Monaka Kamare, Fofane i Golovina. Jednostavno nije mogao ništa. Iako je imao veliku želju da se dokaže protiv renomiranog protivnika. Prodisao je ulaskom Srnića, međutim tada je meč praktično bio završen. Dao je gol iz penala.

Bukari Osman 5 Odlično su ga iskautirali ljudi iz Monaka, nije bilo njegov prepoznatljivih driblinga i begova po boku. Kao da je bio odsečen od tima, iako se trudio da da doprinos ekipi. U utakmici kada je trebalo da pokaže maksimum, potpuno je zakazao, tako da je zasluženo zamenjen.

Katai Aleksandar 5

Jedna od najslabijih partija Magika u dresu Zvezde. Nije izdržao snažne startove protovničkih štopera, a ruku na srce nije imao prostora za beg. Nažalost, napravio je grešku na početku drugog poluvremena posle kojeg je Monako stigao do trećeg gola i samim tim gotovo i zatvorio utakmicu. Zamenjen je i nije dočekao kraj meča.

Ivanić Mirko 6

U ovako slabom izdanju Crvene zvezde, definitivno njen najbolji igrač. U prvom poluvremenu bio je daleko od gola, koncentrisan više na defanzivu. Kada je u drugom delu pomeren ulevo, odmah je pokazao koliko može. Na njemu je napravljen penal, plus imao je i jedan sjajan šut kada je lopta prošla tik uz stativu. Šteta i za Zvezdu i za njega posle ovakvog epiloga utakmice.

Mitrović Stefan 5

U suštini, za njega bi moglo isto da se kaže kao i za Bukarija. Pokušavao je u pozicijama "jedan na jedan" da prođe snažnog kapitena domaćih Disasija, međutim nijednom nije uspeo u svom naumu. Mnogo se trošio u ofanzivi, tako da je bio od slabe pomoći u defanzivnim zadacima. Veliko iskustvo za njega, ne samo meč u Monaku, već i tokom cele Lige Evrope.

Pešić Aleksandar 5,5

Neprimetan u prvom poluvremenu iz razloga što nije bilo lopti za njega, gotovo sve duele dočekivao je sa protivnikom na leđima, bio to Maripan ili Badijašil. Prava je šteta što mu je VAR ukrao gol, jer bi tada na 25 minuta do kraja bilo 2:3 i mirisalo je da bi Zvezda uz pomoć navijača mogla da režira preokret. Nažalost, kompjuter je bio neumoljiv.

Slavoljub Srnić 5

Ušao u igru u 46.minutu umesto Stefana Mitrovića. Zadatak mu je bio da stabilizuje vezni red i pomogne Geloru Kangi. Uspeo je u tome, međutim krajnji rezultat bio je nepovoljan po Zvezdu.

Zvezda
foto: Profimedia

Rezerve:

Kingsi Kangva /

Ušao je u igru u 60.minutu umesto Aleksandra Kataija. Trudio se da pomogne veznom redu, međutim njegov učinak bio je neprimetan.

Ibrahim Mustafa /

Ušao je u igru u 70.minutu umesto Gelora Kange. Ništa nije pokazao, čak nije pokrio izlazak Gobeljića u napad, kod četvrtog primljenog gola, iako je trebalo to da uradi.

El Fardu Ben /

Ušao je u igru u 70.minutu umesto Osmana Bukarija. Videlo se da mu fali utakmica, ali jednostavno nije mogao da se nosi sa snažnim štoperima Monaka i tako bude od pomoći Pešiću kao drugi napadač.

Irakli Azarov /

Ušao je u igru u 85.minutu, umesto Milana Rodića. Nedovoljno vremena proveo je na terenu za analizu i ocenu.

Trener:

Miloš Milojević 5

Kockao se trener Crvene zvezde u meču protiv Monaka. Nažalost njegov rulet sa ultraofanzivnom taktikom nije doneo željeni rezultat. Koštale su ga grube greške njegovih iskusnih fudbalera, jer Monako nije postizao golove što je bio bolji i kvalitetniji, već zato što je koristio omaške i previde gostujućeg tima, te ih surovo kažnjavao. Činjenica je da je Milojević želeo najbolje, ali predvideo je da je Kanga sam na sredini terena protiv fudbalskih zveri Monaka jednostavno delovao kao gazela u čoporu lavova. Velika škola za njega u Evropi u kojoj se svaka lekcija skupo plaća. Opet, zarad kuraža i hrabrosti trenera i nepredviđenih okolnosti Zvezda nije zaslužila ovakav poraz posebno ne sa ovako visokim rezultatom. Ali...

Aleksandar Radonić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track