MALI JE ISTI ĆALE, A TATU MU I DANAS PAMTE NEMCI: Lazar Jovanović krenuo stopama oca Milana, pred njim je velika karijera
Foto: Starsport, FSS

naslednik

MALI JE ISTI ĆALE, A TATU MU I DANAS PAMTE NEMCI: Lazar Jovanović krenuo stopama oca Milana, pred njim je velika karijera

Fudbal -

Kakav otac, takav sin! E, baš tako bi moglo da se kaže za mladog Lazara Jovanovića, sina nekadašnjeg srpskog fudbalskog reprezentativca Milana Laneta Jovanovića.

Lazar Jovanović
foto: FSS

Lazar Jovanović koji ima samo 17 godina bljesnuo je punim sjajem na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo koji se igra na Kipru. Reprezentacija Srbije do 17 godina pod komandom selektora Aleksandra Lukovića pobedila je nejaki Gibraltar rezultatom 12:0.

Milan Jovanović
foto: Privatna arhiva

Strelac tri gola na meču bio je Lazar Jovanović, momak koji izgledom, a čini se i fudbalskom inteligencijom i golgeterskom produkcijom, veoma podseća na oca, popularnog Laneta Jovanovića, strelca kultnog gola u pobedi Srbije protiv Nemačke (1:0) na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine.

Milan Jovanović
foto: Starsport

Njegovi naslednici Lazar, Dušan i najmlađi Miloš preuzeli su fudbalski gen od oca, prva dvojica su u Vojvodini, treći u školi fudbala Soker. Lane se ne zanosi željom da mu sinovi postanu poznati fudbaleri, najvažnije mu je da su srećni, da uživaju u igri u Vojvodini... Otac je u reprezentaciji Srbije nosio dres sa brojem 14, dok njegov prvenac Lazar nosi broj 22. Zašto je to tako, valjda će nekada u budućnosti pričati mladi napadač.

Lazar Jovanović
foto: FSS

Narednu utakmicu na kvalifikacionom turniru na Kipru, kadeti Srbije igraju protiv selekcije domaćina 7. novembra. Trijumfom nad Gibraltarom Srbija je obezbedila prolaz u narednu rundu i meč protiv Kipra imaće prestižni karakter. Ranije, iz ove grupe suspendovani su kadeti Rusije zbog sportskih sankcija UEFA.

Milan Jovanović
foto: Starsport

Milan Lane Jovanović (41) danas je udaljen od sportskih dešavanja u Srbiji, mada bi ga svaki čovek koji voli sport i fudbal voleo da vidi na nekoj funkciji u Savezu. Nije čovek ni Zvezde, ni Partizana, već Vojvodine. Cenjeno je i prepoznatljivo ime u svetu, igrao je za Liverpul, Anderleht, Standard, Šahtjor, moskovsku Lomomotivu, fakultetski je obrazovan, govori strane jezike, a za njega kažu da je čestit i pošten Srbin, a pre svega čovek.

Biser iz Lučana

Sremčević brojao do četiri

Još jedan mladi fudbaler zablistao je punim sjajem u utakmici Srbije i Gibraltara. Radi se o rođenom Kragujevčaninu Urošu Sremčeviću, fudbalskom biseru Mladost iz Lučana koji je dao četiri gola, od toga tru u poslednjim trenucima utakmice. Pored Jovanovića i Sremčevića raspucali su se dvostruki strelci Nikša Delibašić i Mihajlo Cvetković, te Andrija Maksimović.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track