PETRIĆ PRED TSC: Čeka nas još jedna evropska utakmica, Žarko je hrabar trener
Foto: Printskrin/Jutjub

SUPERLIGA SRBIJE

PETRIĆ PRED TSC: Čeka nas još jedna evropska utakmica, Žarko je hrabar trener

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je da će njegova ekipa u predstojećem superligaškom meču protiv TSC-a morati "dobro da se pomuči" kako bi stigla do pobede.

"Sutra očekujemo još jednu evropsku utakmicu. Ambijent na stadionu je evropski, ekipa TSC-a poslednjih 10-11 utakmica nije izgubila. Moraćemo dobro da se namučimo, da uradimo par domaćih zadataka koje ćemo, nadam se, sprovesti u delo. Biće to pravi derbi", naveo je Petrić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Nakon što su obezbedili evropsko proleće, fudbaleri Partizana gostuju sutra ekipi TSC-a, u derbi meču 18. kola Super lige Srbije.

Izabranici Gordana Petrića su drugi na tabeli sa 37 bodova, dok je TSC na trećoj poziciji sa bodom manje, ali iz utakmice više.

Gordan Petrić
foto: www.partizan.rs

Petrić je rekao da će posle današnjeg treninga ili sutra pred meč videti ko će moći da igra u Bačkoj Topoli, ali je naveo da "ima tim u glavi".

"Imamo još tri utakmice. Dosta smo potrošili energiju poslednjih par nedelja, to se vidi po igračima, da nemaju više energiju kao što su imali, ali na nama je da izadjemo sa najboljim mogućim timom i da uzmemo bodove", rekao je Petrić.

Petrić je, govoreći o treneru TSC-a Žarku Lazetiću, rekao da je on talentovan trener i da "deluje iskusno" bez obzira što je jedan od mladjih trenera u ligi.

"Oni nas mnogo bolje poznaju nego mi njih, jer mi njima dajemo protivnike tako da su gledali sve naše utakmice... Dosta je talentovana ekipa i, ponavlja, moraćemo dosta da se namučimo da bismo pobedili", rekao je trener Partizana.

Žarko Lazetić
foto: Starsport

On je naveo da je moguće da će TSC "igrati na kartu umora" njegovog tima.

"Koliko znam Žarka, on je hrabar trener i ne verujem da će bilo šta da menja u filozofiji svoje igre. Opet kažem, sve zavisi od nas, kako se budemo 'namestili'. TSC je zanimljiva ekipa, ali mi se pitamo", rekao je Petrić.

On je naveo da ne veruje da će utakmica protiv Slovackog koju su crno-beli igrali u četvrtak uticati na njegove igrače.

"Verovatno su umorni, ali moraju da izadju sutra i da odrade posao na najbolji mogući način", rekao je Petrić.

Govoreći o plasmanu u nokaut fazu Lige konferencija, Petrić je naveo da je posle utakmice u četvrtak u razgovoru sa prijateljima, porodicom i ljudima iz kluba glavno pitanje bilo "zašto nismo bili prvi" (u grupi).

"Postali smo alav i sebičan narod da moramo mnogo više, ovo je možda bio naš maksimum. Igrači su bili razočarani, ali odradili smo posao. Možda je i bolje što imamo još jedan dvomeč u Evropi, da bi fudbaleri imali dodatnu priliku za dokazivanje", rekao je Petrić.

Gordan Petrić
foto: Starsport

Partizan će u ponedeljak saznati ime rivala u nokaut fazi Lige konferencija, a Petrić je rakao da bi voleo da to bude Lacio.

"Lep je grad, dobre pice i špagete... Nije problem ko god da bude, moramo da se takmičimo. Svi su kvalitetni. Poslednji put smo igrali sa Lacijom kad je Vermezović bio trener i dobro smo prošli... I da vidimo ove naše momke tamo", rekao je Petrić.

Jedan od mogućih protivnika je i AEK Larnaka, ekipa koji je eliminisala Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

"Ne mogu da kažem da li bismo eliminisali ;AEK sada, ali sigurno da bi bilo drugačije nego tada", rekao je Petrić.

Utakmica TSC - Partizan igra se sutra u Bačkoj Topoli, na TSC Areni, od 19.30.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track