PIKE ODIGRAO POSLEDNJI MEČ ZA BARSELONU: Katalonci pobedili Almeriju, Levandovski iz penala pogodio stativu!
Foto: EPA/Alejandro Garcia

la liga

PIKE ODIGRAO POSLEDNJI MEČ ZA BARSELONU: Katalonci pobedili Almeriju, Levandovski iz penala pogodio stativu!

Fudbal -

U 13. kolu La Lige Barselona je savladala Almeriju rezultatom 2:0 (0:0), a za kapitena Đerara Pikea bio je to poslednji meč u dresu Katalonaca.

Pouzdani štoper je na Kamp Nou proveo 15 sezona, zabeležio je 616 nastupa i postigao 53 gola.

U klupskoj karijeri osvojio je 34 trofeja, od toga, 30 sa Barselonom, a među njima i tri titule Lige šampiona. sa selekcijom Španije bio je šampion sveta i Evrope.

Saigrači su ga u penziju ispratili rutinskom pobedom protiv tima iz Andaluzije. U 83. minutu, Pike je napustio teren uz ovacija publike i čestitke igrača na terenu.

Trijumf protiv Almerije, u čijem timu je od 46. minuta bio i reprezentativac Srbije Srđan Babić, domaćin je nagovestio već na početku drugog dela.

U 48. minutu Buskets je poslo dubinsku loptu na desnu stranu do Dembelea koji je krenuo u prodor, predriblao dvojicu protivničkih igrača i udarcem po zemlji doneo vođstvo.

Prednost je malo kasnije duplirao Frenki De Jong. Pogotku je prethodio centaršut Đordija Albe, udarac Ansu Fatija iz peterca golman gostiju je odbranio, a odbitak Holanđanin zakucao u mrežu - 2:0. Na početku susreta, napadač Barselone Robert Levandovski je iz penala pogodio stativu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track