TIKETI BI MU MOGLI DOĆI GLAVE: Reprezentativac Engleske POD ISTRAGOM zbog klađenja, nastup na MUNDIJALU upitan
Foto: Profimedia

PREMIJER LIGA

TIKETI BI MU MOGLI DOĆI GLAVE: Reprezentativac Engleske POD ISTRAGOM zbog klađenja, nastup na MUNDIJALU upitan

Fudbal -

Fudbaler Brentforda Ajvan Toni nalazi se pod istragom Fudbalskog saveza Engleske zbog sumnje da se kladio na fudbalske mečeve.

Nakon što su brojni mediji u Engleskoj preneli informaciju o njegovoj navodnoj umešanosti u fudbalsko klađenje, oglasio se i sam igrač.

Svestan sam priče koja se pojavila u novinama. Sarađujem sa FA u njihovoj istrazi i neću davati nikakve komentare dok istraga ne bude zaključena. Ponosni sam Englez i uvek mi je bio san da zaigram za svoju zemlju na Svetskom prvenstvu“, napisao je Toni na svom Twitter nalogu.

Ukoliko se na kraju utvrdi da su sumnje opravdane, napadač Brentforda mogao bi biti suspendovan na određeni period a izvesno bi propustio i Mundijal u Kataru. Naravno, pod uslovom da dobije poziv selektora Sautgejta, koji ga je pozivao u A selekciju tokom Lige nacija, ali Toni nije ulazio u igru.

Prema pravilima Fudbalskog saveza Engleske, igračima je zabranjeno da se klade.

Dvadesetšestogodišnji Toni prethodnih sezona je jedan od najboljih igrača Brentforda, čiji je član od 2020. godine. Ove sezone postigao je već osam golova u Premijer ligi za svoj tim.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track