SJAJAN DERBI U BAČKOJ TOPOLI, PARTIZAN SLAVIO POSLE TRILERA! TSC žestoko namučio crno-bele, presudila majstorija Uroševića (VIDEO)
Foto: Starsport

superliga srbije

SJAJAN DERBI U BAČKOJ TOPOLI, PARTIZAN SLAVIO POSLE TRILERA! TSC žestoko namučio crno-bele, presudila majstorija Uroševića (VIDEO)

Fudbal -

U sjajnom derbiju u Bačkoj Topoli, domaćin je žestoko namučio crno-bele, ali je na kraju presudila majstorija kapitena gostiju Uroševića iz slobodnog udarca: TSC - Partizan 2:3 (1:0).

Partizan
foto: Starsport

Petar Ratkov je u drugom minutu doveo TSC u vođstvo, nakon asistencije Ifeta Djakovca.

Izjednačenje Partizanu donosi Bibras Natho u 42. minutu, preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca. Nathu je to bio 10. gol ove sezone u Super ligi Srbije.

Crno-beli su u 70. minutu došli do prvog vođstva na meču, a strelac je bio Siniša Saničanin, koji je iskoristio lošu reakciju Đakovca, posle kornera koji je izveo Natho.

TSC je u 80. minutu uspeo da izjednači. Asistenciju je upisao Miloš Cvetković, a gol je postigao Martin Mirčevski.

Pobedu gostima pet minuta kasnije donosi kapiten Partizana Slobodan Urošević, nakon odlično izvedenog slobodnog udarca i efektnog pogotka.

Partizan je na drugom mestu Super lige Srbije sa 40 bodova, sedam manje u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu.

TSC posle drugog poraza u prvenstvu zauzima treće mesto sa 36 bodova.

Naredni meč Partizan igra na svom terenu protiv Spartaka, dok TSC dočekuje Radnički iz Niša.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica u bačkoj Topoli u kojoj je posle trilera slavio Partizan!

90. minut - Zicer je imao fudbaler domaćih Vukić, ali je traljavo šutirao iz odlične pozicije i lopta je otišla pored gola Partizana.

86. minut - GOL - 2:3 - Urošević! Kapiten Partizana je maestralno izveo slobodan udarac. Prebacio je živi zid i na efektan način doveo goste ponovo u vođstvo.

80. minut - GOL - 2:2 - Mirčevski! TSC stiže do izjednačenja! Sjajna akcija, Cvetković je poslao loptu po zemlji s desnog boka, uleteo je Mirčevski i bio brži od Saničanina.

70. minut - GOL - 1:2 - Saničanin! Korner za Partizan je izveo Natho, pokušao je Dijabate, ali je to bilo nezgrapno, potom je loše zahvatio loptu fudbaler domaćih Đakovac, uz malo sreće je došla do Saničanina, koji je sa desetak metara volej udarcem doneo preokret!

66. minut - Velika prilika za domaće, šasu je imao Saša Jovanović, ali je svemu prethodila ofsajd pozicija. Jovanović nije pogodio, ali i da jeste, gol ne bi bio priznat.

59. minut - Mogla je da bude opasna šansa za TSC, Luka Ilić je poslao loptu iza leđa odbrane Partizana, ubacio se Saša Jovanović, međutim nije uspeo da zahvati loptu.

51. minut - Partizan ima prividnu inicijativu, TSC vrlo opasan iz kontre.

Trener Partizana Gordan Petrić nezadovoljan igrom u prvom poluvremenu reagovao je dvostrukom izmenom. Umesto Ilića i Pantića, u igri su Baždar i Menig. dakle, Petrić se u nastavku susreta opredelio za znatno ofanzivniju varijantu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Bačkoj Topoli.

Partizan
foto: Starsport

Prvo poluvreme:

Posle samo 75 sekundi igre, domaćin je ekspresno poveo, pogotkom mladog reprezentativca Srbije Ratkova. Partizan je bio u podređenom položaju. Gosti su prvi put zapretili u 37. minutu preko Dijabatea, a ona je kao grom iz vedra neba usledilo izjednačenje: reprezentativac Izraela Natho je sa oko 16 metara zatresao mrežu domaćih za mirniji odlazak na odmor.

Završeno je prvo poluvreme u Bačkoj Topoli

42. minut - GOL - 1:1 - Natho! Pantić je proigrao Rikarda, ovaj odložo loptu Nathu, a reprezentativac Izraela pogodio sa oko 16 metara.

37. minut - Prvi put je partizan zapretio! Natho je uputio pas do Dijabatea, koji je iskosa šutirao pored gola.

23. minut - Šansu je posle greške Saničanina imao Luka Ilić, ali je fudbaler TSC-a izblokiran.

20. minut - Domaći fudbaleri su tražili penal, ali sudija Živković se nije oglasio.

14. minut - Đakovac je dugačkim pasom "pocepao" odbranu Partizana. Saša Jovanović je napao Vujačića i Saničanina, ali je posle pokušaja krilni vezista blokiran.

2. minut - GOL - 1:0, strelac je Ratkov. Vodi TSC! Organizovao je domaćin kontranapad, napao prostor između Saničanina i Vujačića, u šansi je bio Đakovac i taman kad se činilo da je velika prilika propala, odložio je loptu do Petra Rakova, a ovaj smestio loptu iza leđa golmana Popovića.

1. minut - Počela je utakmica u Bačkoj Topoli

Partizan
foto: Starsport

Na najmodernijem stadionu u Srbiji igraće se derbi 18. kola Superlige. TSC dočekuje vicešampiona Srbije Partizan. Početak meča je u 19.30 časova.

Nakon što su sjajnim igrama u grupnoj fazi Konferencijske lige obezbedili proleće u Evropi, fudbaleri Partizana okreću se obavezama u domaćem prvenstvu, gde ih čeka TSC.

Gordan Petrić je i iznenadio sastavom za ovaj meč, odlučio je da izvede sastav sa trojicom štopera, gde je priliku dobio Mihajlo Ilić pored Saničanina i Vujačića, što je malo ko i očekivao.

TSC - Partizan 2:3

Stadion: TSC arena. Sudija: Aleksandar Živković. Gledalaca: Strelci: 1:0 Ratkov (2), 1:1 Natho (42). 1:2 Saničanin (70), 2:2 Mirčevski (80), 2:3 Urošević (86).

TSC: V. Ilić - Stojković, Antonić, Stojić - Cvetković, Kuveljić, L. Ilić, Petrović - Jovanović, Đakovac - Ratkov. Trener: Žarko Lazetić.

Partizan: Popović - M. Ilić, Vujačić, Saničanin - Živković, Natho, Fejsa, Pantić, Urošević - Dijabate, Rikardo Gomeš. Trener: Gordan Petrić.

Meč drugoplasiranog i trećeplasiranog tima mogao bi da nam donese mnogo uzbuđenja u Bačkoj Topoli, na susretu koji Partizan mora da pobedi.

Pred 18. kolo crno-beli su imali sedam bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, a to je razlika koju žele da smanje kako bi u prolećnoj delu prvenstva imali priliku da prekinu dominaciju rivala i osvoje titulu koja se u Humskoj dugo čeka.

- Očekujemo još jednu evropsku utakmicu. Ambijent na stadionu je evropski, ekipa TSC-a poslednjih 10-11 utakmica nije izgubila. Moraćemo dobro da se namučimo, da uradimo par domaćih zadataka koje ćemo, nadam se, sprovesti u delo. Biće to pravi derbi - poručio je Petrić.

Trener Partizana je odlučio da na sredini postavi već poznata lica i da kreaciju prepusti Izraelcu Bibarsu Nathu, kome će "leđa čuvati" Ljubomir Fejsa. Danilo Pantić je takođe dobio šansu da ponovo zaigra od prvog minuta, dok je udarna igla Rikardo Gomeš.

Žarko Lazetić na drugoj strani nije bio eksperimentisao i izveo je na teren već oproban sastav predvođen Lukom Ilićem koji igra sjajno u poslednje vreme.

- Partizan ima strašan tim i da bismo imali čemu da se nadamo moramo da budemo u najboljem mogućem izdanju, a da pri tom protivnik nema svoj najbolji dan. Nadamo se da će tako i biti, a mi ćemo uraditi sve što budemo mogli - poručio je Lazetić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track