PIKSIJU OVO TRENUTNO NAJVIŠE ZNAČI: Stojković nema ni najmanje razloga za brigu! EVO I DOKAZA
Foto: EPA Jose Manuel Vidal, AP Tano Pecoraro, PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia, Matteo Bottanelli/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

analiza

PIKSIJU OVO TRENUTNO NAJVIŠE ZNAČI: Stojković nema ni najmanje razloga za brigu! EVO I DOKAZA

Fudbal -

Maestralan vikend je iza srpskih fudbalera u inostranstvu. Prelepi golovi i potezi vredni TV špica u najjačim evropskim ligama.

Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

Šteta je što svi kandidati za reprezentaciju, za Mundijal, nisu bili na terenu. To se pre svega odnosi na ubojiti tandem Srbije - Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, koji nisu igrali za Fulam, odnosno Juventus zbog povreda.

Erhan Mašović ne igra za Bohum, jer ima povredu prepona. Ni Sergej Milinković-Savić nije bio u sastavu Lacija u derbiju protiv Rome. Svi ostali bili su na terenu, imali zapaženu minutažu, a neki su postigli spektakularne golove i izazvali veliku reakciju javnosti.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Do početka Svetskog prvenstva u Kataru ostalo je manje od dve nedelje, a s obzirom na partije srpskih fudbalera, selektor Dragan Stojković Piksi ne bi trebalo da ima preteranih briga. Naravno, situacija sa Mitrovićem i Vlahovićem nije pod konac, ali u taboru Orlova nisu uplašeni i nadaju se da će obojica biti spremni za duele protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske.

Nemanja Gudelj
foto: EPA

Nemanja Gudelj (Sevilja)

Njegov gol za izjednačenje u derbiju Betis - Sevilja, jedan je od najlepših u Evropi proteklog vikenda. Skinuo je paučinu sa gola "zelenih", a potom uzdrmao prečku i propustio zicer da u nadoknadi vremena donese trijumf za Sevilju.

Filip Kostić
foto: EPA

Filip Kostić (Juventus)

S pravom se može reći da je bio heroj Juventusa u pobedi nad Interom (2:0) u velikom derbiju Serije A. Asistirao je Kostić Francuzu Rabiou za prvi gol, a potom i mladom Fađoliju kod drugog pogotka. Uz to, uspeo je pogodi stativu gola "nero-azura".

Mihailo Ristić
foto: Profimedia

Mihailo Ristić (Benfika)

Skromnu minutažu koju ima u Benfiki koristi na pravi način. Njegov pogodak, sa nekih 30 metara, protiv Estorila (5:1) na gostovanju, bio je spektakularan. Uputio je pravi projektil i bukvalno probušio mrežu golmana i to za svega četiri minuta na terenu.

Nikola Milenković
foto: EPA

Nikola Milenković (Fjorentina)

Ne samo da caruje u odbrani, kada je u pitanju igra glavom, već i u napadu. Bio je strelac prvog gola za Fjorentinu u pobedi nad Sampdorijom (2:0) na gostovanju i tako ostavio Dejana Stankovića u borbi za opstanak sa Đenovljanima.

Miloš Veljković (Verder)

Stub odbrane Verdera. Nemci kažu kad Srbin Veljković igra, tim iz Bremena ne gubi. Tako je bilo i ovog vikenda kada je Verder tukao Šalke (2:1), Veljković je tokom 90 minuta bio jedan od najboljih u redovima domaćina.

Dušan Tadić
foto: EPA

Dušan Tadić (Ajaks)

Kapiten srpske reprezentacije je u negativnom modu sa svojim Ajaksom koji je kod kuće poražen u derbiju od PSV Ajndhovena (1:2). Tadić nije blistao, zamenjen je u 82. minutu bez konkretnog učinka.

Komnen Andrić (Klermon)

Momak koji nije bio na spisku selektora Stojkovića, nekako iz senke pokazuje da se radi o sjajnom napadaču. Igra u francuskoj Lig 1, a ovog vikenda opet je bio strelac. Bio je to njegov četvrti gol za Klermon protiv Monpeljea (1:1). Učinak Andrića mogao je biti i bolji da je iskoristio penal.

Komnen Andrić
foto: Profimedia

Saša Lukić (Torino)

Strelac gola za Torinu protiv Bolonje (1:2) na gostovanju, međutim nedovoljno za trijumf. Motorino "bikova" uspešno je realizovao najstrožu kaznu, nakon što je oboren Rus Andrej Mirančuk.

Vanja Milinković-Savić (Torino)

Dva puta je vadio loptu iz mreže u porazu Torina od Bolonje, mada nije bio direktan krivac ni za jedan pogodak. Asistirao je kod dosuđenog penala, kada je sjajno degažirao loptu ka Mirančuku koji je oboren u nastavku akcije.

Nemanja Radonjić (Torino)

Treći Srbin u redovima Torina u igru je protiv Bolonje ušao sa klupe. Međutim, ta promena nije uspela da pokrene "bikove", a Radonjić nijednom nije uspeo da brzim begom umakne odbrani domaćina.

Luka Jović
foto: EPA

Luka Jović (Fjorentina)

Igrao je samo 45 minuta u meču između Sampdorije i Fjorentine, bez većeg učinka na igru za svoj tim. Nije uspeo da se upiše u strelce, pa ga je zamenio Brazilac Artur Kabral.

Filip Đuričić (Sampdorija)

Bio je jedan od boljih u timu Sampdorije protiv Fjorentine. Međutim, ekipa iz Đenove u većem delu meča bila je u podređenom položaju, a Đuričić tokom 90 minuta nije uspeo da pripreti klubu iz Firence.

Marko Grujić (Porto)

Nije se izborio za mesto u startnoj postavi Porta ove sezone. Odigrao je više od 30 minuta u pobedi nad ekipom Pasoš de Fereira (4:0), pošto je u 61. minutu zamenio Mateusa Uribea. Do kraja meča upisao je samo žuti karton.

Veljko Birmančević
foto: Profimedia

Veljko Birmančević (Tuluz)

Sjajni krilni srpski fudbaler počeo je da igra za Tuluz i bude pretnja protivničkim odbranama. Njegov tim je kod kuće poražen od Monaka (0:2), a Srbin je imao jednu dobru priliku, kada ga je izblokirao Minamino.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track