ON NA TERENU - NAVIJAČI U ŠOKU: Neprepoznatljiv je, ali samo nek se vratio! Postao je LEGENDA, pa odjednom BEZ REČI NESTAO! VIDEO
Foto: EPA/Paolo Magni, Printscreen

BRAVO!

ON NA TERENU - NAVIJAČI U ŠOKU: Neprepoznatljiv je, ali samo nek se vratio! Postao je LEGENDA, pa odjednom BEZ REČI NESTAO! VIDEO

Fudbal -

Jasno je da je Josipu Iličiću bilo najgore dok je prolazio kroz najteži period u životu, ali ljubitelji fudbala su patili svake nedelje dok ga nije bilo na terenu, a sada se konačno vratio.

Bivši reprezentativac Slovenije je specifičan primer fudbalera, visok 190 centimetara, tehnički savršen, uz nadprosečnu inteligenciju na terenu.

Bio je jedan od najvažnijih karika naglog uspona Atalante iz Bergama koja je od prosečne ekipe u Seriji A, preko noći stigla do vrha.

Atalanta je uz Ajaks, Liverpul i možda još nekoliko ekipa, igrala najlepši fudbal u Evropi. Đanpaolo Gasperini na klupi, a Josip Iličić na terenu, sve ostalo je moglo i drugačije.

Gledati ga dok igra je bila privilegija sama po sebi, a golovi i asistencije su samo dolazili kao bonus. Sve dok odjednom nije nestao.

Josip Iličić
foto: EPA/Paolo Magni

Protiv Udinezea je 9. januara 2022. godine odigrao 12 minuta, Atalanta je pobedila rezultatom 6:2, a onda ga bez objašnjenja nije bilo na sledećoj utakmici, niti na utakmici nakon nje, pa ga nije bilo ni u narednom meču i tako dalje. A, poslednji gol postigao je 2. novembra 2021. godine protiv Mančester junajteda.

I pre toga se znalo da nešto nije u redu. I pre toga je imao pauzu, ali ne toliko dugu... Tokom 2020. godine je u javnost stigla informacija da se Iličić bori sa depresijom izazvanom gomilom problema na privatnom planu.

Nikakvo igranje Lige šampiona, dominacija u Seriji A i status koji je imao kod navijača nisu mogli da pomognu.

Samo fudbaler i njemu najbliži znaju kroz šta je sve prošao, a nakon pomenutog 9. januara, prvu utakmicu je odigrao 21. maja. Bilo je to skromnih devet minuta u poslednjem kolu prošle sezone Serije A koji su poslužili kao oproštaj od navijača u Bergamu.

Mnogi su mislili da je Iličić završio karijeru, ali je u oktobru dogovorio saradnju sa Mariborom.

Za klub iz istoimenog grada u Sloveniji u kojem je igrao i 2010. godine, debitovao je u nedelju u pobedi nad šampionom Murom rezultatom 5:1.

Ušao je u igru u 77. minutu i pokazao da je klasa večna bez obzira na to što se pojavio sa ozbiljnim viškom kilograma. Magična dodavanja i fudbalsko umeće definitivno nisu nestali, a to je pokazao protiv Mure.

Trenutak kada Iličić ulazi u igru i njegove najbolje poteze možete da pogledate na sledećem snimku od vremena 4:30.

Navijači su na društvenim mrežama u šoku komentarisali izgled fudbalera, ali u isto vreme iskazali poštovanje i radost zbog povratka.

Josip je, inače, postigao gol iz jedanaesterca u 89. minutu koji je prethodno i iznudio, a u kratkom periodu je pokazao da je ozbiljan majstor i da mu ne smeta višak kilograma, ali ni činjenica da će za manje od tri meseca proslaviti 34. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track