BARSELONA PROTIV MANČESTER JUNAJTEDA! Ćavi: Opet smo dobili najtežeg protivnika u Ligi Evropa
Foto: AP

LIGA EVROPE

BARSELONA PROTIV MANČESTER JUNAJTEDA! Ćavi: Opet smo dobili najtežeg protivnika u Ligi Evropa

Fudbal -

Trener fudbalera Barselone Ćavi Ernandes rekao je da je pred njegovom ekipom ogroman zadatak, u dvomeču nokaut runde Lige Evropa protiv Mančester junajteda.

"Moraćemo da se takmičimo, idemo u Mančester protiv kvalitetnog rivala i kluba bogate istorije, koji je mnogo napredovao od dolaska (Erika) Ten Haga. Oni imaju sjajne individualce i ponovo smo dobili najtežeg rivala u Ligi Evropa", rekao je Ćavi, preneo je Skaj.

Barselona
foto: Profimedia

Barselona će u ;prvoj utakmici 16. februara na Kamp Nou dočekati Mančester junajted, a revanš je sedam dana kasnije na Old Trafordu.

"Imaćemo vremena za analizu, oni su jak tim u odbrani i napadu, ne samo zbog Kristijana Ronalda već i zbog drugih igrača. Mančester junajted je istorijski klub koji takodje mora da pobedi. Dva velika kluba, to će biti ogroman zadatak", dodao je trener Barselone.

Mančester junajted
foto: Profimedia

Barselona i Junajted su do sada 13 puta igrali u evropskim takmičenjima, a engleski klub pobedio je tri puta, poslednji put u aprilu 2008. godine kada je bilo ukupno 1:0 u polufinalu Lige šampiona.

Barselona je kao trećeplasirana iz grupne faze Lige šampiona ušla u nokaut rundu Lige Evropa, a Mančester junajted je bio drugoplasirani u svojoj grupi u Ligi Evropa iza Real Sosijedada, koji se plasirao direktno u osminu finala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track