BIO JE PENAL ZA TSC, SUDIJSKI EKSPERT NEMA DILEMU! Zdravko Jokić: Igrač Partizana je nagazio rivala, ne znam što je VAR zatajio!
Foto: Printskrin

analiza

BIO JE PENAL ZA TSC, SUDIJSKI EKSPERT NEMA DILEMU! Zdravko Jokić: Igrač Partizana je nagazio rivala, ne znam što je VAR zatajio!

Fudbal -

Sudijski ekspert, Zdravko Jokić, je za Arenu sport u okviru emisije "Pregled kola" analizirao sporne situacije iz prethodnog kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Zdravko Jokić
foto: Printskrin/Jutjub

Najviše pažnje privukao je momenat sa utakmice TSC - Partizan 2:3 (1:1), kada je Ljubomir Fejsa nagazio Petra Ratkova, nakon čega nije dosuđen jedanaesterac za domaći tim:

- Vidimo da je evidentno prekršaja bilo, igrač u belom dresu (Ljubomir Fejsa) kasni da izbaci loptu, a potom jasno gazi rivala. Jasno je da namere nije bilo, ali je napravio prekršaj i trebalo je pokazati na belu tačku. Start nije bio bezobziran, tako da nije bilo potrebe za kartonom - rekao je Jokić u emisiji, a potom nastavio:

- Ljudi moraju i da razumeju glavnog arbitra Živkovića, koji je pratio loptu koja je otišla od mesta događaja i nije mogao da vidi dalji razvoj situacije. Trebalo je da bude pozvan od strane kolega iz VAR sobe, odnosno, od strane našeg najboljeg sudija, Srđana Jovanovića, koji je bio tamo. Nakon toga bi mogao da ode da pogleda snimak i sam donese konačnu odluku.

Petar Ratkov, Ljubomir Fejsa
foto: Printskrin/Tviter

Na kraju, Jokić je imao i kritiku, odnosno, pitanje na činjenicu koja ga je začudila:

- Čudi me još jedna stvar. Zašto je Srđan Jovanović kao naš najbolji sudija već dva kola u VAR sobi?

Kurir sport/Arena sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track