PIKSI IMA SPISAK OD 26 IGRAČA, SRBI, MIRNO SPAVAJTE! Dika Stojanović otkrio: Srbija sa NAJJAČIM SNAGAMA ide u Katar!
Foto: FSS

pošteno i nikako drugačije

PIKSI IMA SPISAK OD 26 IGRAČA, SRBI, MIRNO SPAVAJTE! Dika Stojanović otkrio: Srbija sa NAJJAČIM SNAGAMA ide u Katar!

Fudbal -

Sportski direktor srpske fudbalske reprezentacije Stevan Stojanović otkrio je Kuriru da će nacionalni tim naše zemlje imati fantastične uslove za rad u Kataru tokom trajanja Svetskog prvenstva.

Dragan Stojković Piksi, Stevan Stojanović
foto: FSS

Selektor Dragan Stojković saopštiće spisak od 26 igrača koji idu na Mundijal u ponedeljak, kada će se reprezentacija okupiti u Staroj Pazovi.

- Na spisku je najboljih 35 fudbalera koje Srbija. Znam kojih je 35 momaka, lagao bih da kažem, da ne znam. Ali, s obzirom da selektor hoće da sačeka poslednje utakmice u prvenstvima, da vidi zdravstveni bilten, tek onda će preseći i reći kojih 26 vodi u Katar. Da budem precizniji, Piksi već sada ima 26 igrača u glavi, ali bilo bi neozbiljno da detaljno pričam o tome. Razgovarali jesmo, posavetovali se, ali na njemu je da odluči i saopšti na koje fudbalere računa za Mundijal - otkrio je u razgovoru za Kurir Stevan Stojanović i dodao:

- Što se tiče povreda Mitrovića, Vlahovića, malog Ilića, Lazovića, Mašovića... Svi oni nisu igrali u portekle dve nedelje. Ali, nije ništa strašno, tu se radi o fudbalskim povredama koje nisu zabrinjavajuće. Verujem da će do početka SP sve sanirati. Naš zdravstveni tim je u kontaktu sa igračima i njihovim klubovima. Mislim da javnost ne treba da bude zabrinuta kada su Mitrović i Vlahović u pitanju.

Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović
foto: Starsport

Ranijih godina plasman naše zemlje na Mundijal donosio je brojna iznenađenja kada je u pitanju spisak putnika za završni turnir. Tako je bilo za SP u Rusiji, ali i ranije za Mundijal u Francuskoj 1998, ili Nemačku 2006. godine,

- Na spisku selektora su fudbaleri koji su igrali za Srbiju u ovih godinu ipo dana. A, iskreno da vam kažem, bilo bi nekorektno prema momcima koji su izneli teret kvalifikacija izostaviti bilo koga od njih sa spiska za SP i voditi nekog drugog. Nismo želeli "padobrance" kao što je ranije bio slučaj. Ljudi smo! Zar je normalno da nekog ko je igrao odstranimo tek tako, zarad nekog koga bi trebalo prodati. Nema šanse!

Do početka Svetskog prvenstva ostalo je još dve nedelje.

- Reprezentativci su zauzeti do 13. novembra. Sledećeg dana trebalo bi da dođu u Staru Pazovu. Za taj prvi dan planiran je jedan trening. Već 15. novembra polazimo za Manamu, za Bahrein. Tamo ćemo ostati do 19. novembra. Za taj period planirani su treninzi, po dva puta dnevno. Utakmica sa Bahreinom biće igrana 18. novembra, kao neka generalna probla pred SP. U stvari, poslužiće nam za aklimatizaciju, jer je klima u Bahreinu ista kao u Kataru.

Katar, stadion
foto: Profimedia

Uslovi koje će imati fudbaleri Srbije u svojoj bazi u Kataru biće više nego idealni.

- Pet dana pre početka naše prve utakmice moramo doći u Katar, da uđemo u kamp, tako da ćemo 19. nvembra stići u Dohu. Naša baza pruža fantastične uslove za rad. Imali smo sreće sa odabirom hotela. Naime, bićemo smešteni u hotelu koji je bio planiran za reprezentaciju Turske da se kojim slučajem plasirala na Mundijal. Pošto nije, mi ćemo koristiti sve blagodeti kompleksa najboljih turskih hotela "Riksos". To je novi hotel, nedavno izgrađen, na obali mora, 15 minuta od aerodroma i centra grada. Izdvojeni smo iz centra Dohe gde će biti ostale ekipe i prvi smo gosti hotela, što je vredno istaći.

Trening kamp u kojem će raditi srpski fudbaleri je posebna priča.

- Trening kamp udaljen je od našeg hotela sedam kilometara, pa nam je i to blizu. Imamo dva terena na raspolaganju, svlačionicu, bazen... Stvarno, uslovi su perfektni. Naši novinari moći će da posete kamp, ali to će biti u dogovoru sa PR službom Saveza. Većinu vremena ćemo provoditi u tom kampu.

Dušan Tadić
foto: Starsport

Mundijal će biti igran u neobičnom terminu, tokom zime, kada su igrači u punoj formi.

- Biće ovo specifično Svetsko prvenstvo. Prvi put će Mundijal biti igran u ovom periodu. Mislim da će kvalitet fudbala biti na zavidnom nivou, baš iz razloga, što su igrači u formi. Dobro je što nema onih dugih priprema preko leta. Igrače treba samo odmoriti i resetovati da bi bili na niovu. Očekujem jedan kvalitetan fudbal tokom Mundijala i neke spektakularne utakmice - zaključio je popularni Dika.

Fudbalska reprezentacija Srbije prvu utakmicu na SP igra protiv Brazila 24. novembra u Lusailu od 20.00 časova po našem vremenu. Zatim, četiri dana kasnije sledi duel protiv Kameruna (11.00) u Al Vakri. Grupnu fazu Orlovi zatvaraju mečom protiv Švajcarske od 20.00 sati, 2. decembra u Dohi.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja