KATAI PRESTIGAO PJANOVIĆA NA VEČNOJ LISTI: Magiko je stigao do brojke od 93 gola u Zvezdi, malo mu nedostaje do STOTKE
Foto: www.crvenazvezdafk.com

napredak

KATAI PRESTIGAO PJANOVIĆA NA VEČNOJ LISTI: Magiko je stigao do brojke od 93 gola u Zvezdi, malo mu nedostaje do STOTKE

Fudbal -

Aleksandar Katai je sa ukupno 93 pogotka u dresu Crvene zvezde prestigao proslavljenog golgetera Mihajla Pjanovića na listi najbolji strelaca u istoriji našeg trofejnog kluba! Time je Zvezdin Magiko čvrsto zauzeo devetu poziciju i pretenduje da prestigne legendarnog Rajka Mitića na spisku najefikasnijih.

Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

Aleksandar Katai sa dva gola na utakmici protiv Radnika je doneo Crvenoj zvezdi važna tri boda na neugodnom gostovanju, ali pored toga Magiko je ostvario lični rekord. Sa ukupno 93 gola Aleksandar Katai je prestigao čuvenog centarfora Mihajla Pjanovića koji je postigao jedan gol manje u dresu Zvezde. Odavno je vešti dribler stupio na listu top 10 najefikasnijih fudbalera trofejnog kluba, a sada je zauzeo deveto mesto i ima odličnu mogućnost da do kraja sezone prestigne prvu Zvezdinu Zvezdu - Rajka Mitića koji je postigao 109 golova.

Prvi gol za Zvezdu ofanzivni fudbaler je postigao na Marakani u pobedi nad ekipom OFK Beograda 29. novembra 2014. godine, a onda je naredne takmičarske godine bio najbolji strelac ekipe sa 23 pogotka. Želeli smo njegov povratak na Marakanu, a onda kada nas je oduševio dolaskom rešio je i da počasti sve zaljubljenike u crveno-bele boje. Minule sezone “mađioničar u kopačkama” je bio najefikasniji u dosadašnjoj karijeri sa čak 33 gola, gde je igrao neverovatno i opravdao sve epitete koji ga krase.

Kada je u pitanju domaći šampionat Katai je za sada postigao 72 gola, dok je u Kupu Srbije bio precizan šest puta. Na međunarodnim evropskim utakmicama više puta je dokazao klasu, matirao mnoge protivničke golmane i ostvario učinak od 15 pogodaka.

Dosta golova realizovao je Katai iz otvorene igre, ali je pokazao da su slobodni udarci, kao i skok igra postali snažan adut krilnog napadača. Brojne čarolije prikazane na terenu donele su Crvenoj zvezdi uspehe, prolaske i eliminacije rivila, bodove… Pored svega toga Katai je donosio Zvezdi i trofeje, a performans u finalu kupa u finišu sezone 2021/22 i golovi protiv večitog rivala ostaće večno urezani zlatnim slovima. Zajedno sa svojom Zvezdom - Katai je tada doneo 12. duplu krunu u vitrine muzeja.

Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

U delirijum je dovodio protivničke odbrane nekadašnji igrač Olimpijakosa, Platanjasa, Alavesa, Čikaga i LA Galaksija, a čak 93 puta je bio zaslužan za erupciju oduševljenja svih kojima je Zvezda u srcu. Dugo će se pričati o njegovim driblinzima i golovima, prenosiće se sa kolena na koleno kakvoj su magiji na travnatim površinama svedočili navijači Crvene zvezde. Govorili smo mnogo puta da je “forma prolazna, a klasa večna”, a s obzirom da je Aleksandar Katai upravo takav prototip igrača nema sumnje da će sa Crvenom zvezdom oboriti još mnoge klupske i personalne rekorde.

NAJBOLJI STRELCI U ISTORIJI CRVENE ZVEZDE:

1. Bora Kostić - 230

2. Dragan Džajić - 155

3. Dušan Savić - 149

4. Zoran Filipović - 138

5. Kosta Tomašević - 137

6. Vojin Lazarević - 134

7. Darko Pančev - 116

8. Rajko Mitić - 109

9. Aleksandar Katai - 93

10. Mihajlo Pjanović - 92

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track