CRVENA ZVEZDA JE PRONAŠLA NAPADAČA U FRANCUSKOJ: Samo, mora biti brza, Fejenord je bacio udicu, nema mesta za čekanje
Foto: Printskrin/Instagram

pojačanje

CRVENA ZVEZDA JE PRONAŠLA NAPADAČA U FRANCUSKOJ: Samo, mora biti brza, Fejenord je bacio udicu, nema mesta za čekanje

Fudbal -

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pre nekoliko dana otkrio je da klub intenzivno traži napadača koji će biti pojačanje za Ligu šampiona.

Žan-Filip Kraso
foto: Profimedia

Transfer treba da bude obavljen ove zime, kako bi potencijalni centarfor imao dovoljno vremena da se privikne na novu sredinu i upozna saigrače. Kako Kurir saznaje, jedan od onih koje skauting Crvene zvezde na čelu sa Markom Marinom najintenzivnije prati jeste Žan-Filip Kraso (25), kojeg je bivši as crveno-belih uživo gledao u utakmici protiv Sošoa. Tada je Kraso napravio i mali incident, dozvolio je da bude isprovociran, pa je rukom udario protivnika i zaradio suspenziju od dva meča. Naravno, pod budnim okom skautinga Crvene zvezde su i Kolumbijac Mateo Kasijera iz Zenita, te Rus Vladimir Sičevoj, napadač Orenburga.

Napadač francuskog drugoligaša Sent Etijena, legendarnog kluba, na leto postaje slobodan fudbaler, pošto mu ističe ugovor. Pored Crvene zvezde interesantan je i mnogim evropskim klubovima, pre svih Fejenordu, ali i Anderlehtu, te Strazburu i Monpeljeu.

Žan-Filip Kraso
foto: Profimedia

Crvena zvezda pored finansija Žanu-Filipu Krasou može da ponudi i igranje u Ligi šampiona, pošto je u prvenstvu Srbije apsolutni favorit za odbranu titule. Isti cilj ima i Fejenord, ali klub iz Roterdama vodiće do poslednjeg kola borbu za Ligu šampiona, jer ispred sebe ima PSV Ajndhoven i Ajaks.

Žan-Filip Kraso je korpulentan fudbaler, sa ozbiljnim fizičkim predispozicijama. Visok je 187 centimetara, jača noga mu je leva, ali se dobro služi i desnom. Igra glavom nije mu strana. Procenjen je prema sajtu Transfermarkt na 2.500.000 evra. Pored pasoša Francuske poseduje i dokumenta Obale Slonovače.

Žan-Filip Kraso rođen je u Štutgartu kao dete migranata iz Obale Slonovače, ali se ubrzo preselio u Francusku. Kao dečak karijeru je počeo u Lorijenu. U Sent Etijen je stigao 2020. godine, ali je na pozajmicama bio u Le Manu i klubu Ažaksio, odakle se ovog leta vratio u Sent Etijen. "Zeleni" su u velikoj rezultatskoj i finansijskoj krizi, tako da ostaje pitanje koliko novca će tražiti za slobodu napadača koji je ove polusezone na 13 utakmica dao osam golova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track