OTVORENA IZLOŽBA U ČAST RAJKA MITIĆA: Sto godina od rođenja prve Zvezdine zvezde
Foto: FK Crvena zvezda

FK CRVENA ZVEZDA

OTVORENA IZLOŽBA U ČAST RAJKA MITIĆA: Sto godina od rođenja prve Zvezdine zvezde

Fudbal -

Fudbalski klub Crvena zvezda svečano je otvorio izložbu povodom 100 godina od rođenja prve Zvezdine zvezde Rajka Mitića.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su zvaničnici kluba, ali i veterani Crvene zvezde koji su se sa radošću prisetili igračkih momenata prve Zvezdine zvezde. Rajko Mitić je rođen 19. novembra 1922. godine u Beloj Palanci, a s obzirom da je zvanično obeleževanje stogodišnjice planirano da se održi upravo u mestu iz kojeg potiče Zvezdin velikan, naš klub je izložbu otvorio dan ranije.

Rajko Mitić
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Jedan broj ovde prisutnih je bio savremenik Rajka Mitić i igrao sa njim. Obeležavamo značajan jubilej, stogodišnjica njegovog rođenja, naše prve legende kluba, koji je na neki način i utemeljio zvanje legendi kluba. Rajkove zaslue su ogromne, on je simbol našeg kluba i sadašnja generacija na ovaj način želi da oda to priznanje, da ga i sve buduće generacije zvezdaša pamte, ali i da bude inspiracija u njihovom radu, da postignu ono što je naša prva legenda ostvarila u Zvezdi. Želim da se prisutni savremenici podsete tog vremena, a mladi da pogledaju i da nauče kako se nekada igralo, radilo i vodilo u Crvenoj zvezdi – poručio je predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track