00:21

FK Železnik ima novi teren

Proemene

FK ŽELEZNIK POSLE SKORO 30 GODINA IMA NOVE DRESOVE I GRB! Predsednik kluba Đorđe Bulić: Stari LAV odlazi u ISTORIJU!

Fudbal -

Đorđe Bulić, vlasnik fudbalskog kluba "Železnik" predstavio je nov grb kluba i dresove koje će ubuduće nositi fudbaleri. On je u razgovoru za Kurir otkrio i da je kompletno renovirao stadion, pa igrači od sada igraju na kompletno novom terenu, te da očekuje odlične rezulate.

FK Železnik, Đorđe Bulić, Jusuf Jusa Bulić
foto: Privatna arhiva

- Konačno je došlo vreme da se na pravi način posvetim svom F.K "Železnik" u kojem sam od 2005. godine. To je skoro 18 godina, pa u šali znam da kažem da je to moje drugo punoletstvo i da je konačno kucnuo čas da se lav probudi - kaže Bulić i dodaje.

- Zasijali su reflektori stadiona nakon mnogo godina, infrastruktura se svakodnevno sređuje, omladinska škola je za kratak vremenski period sa 30 polaznika,dostigla nivo od preko 250 mališana, zbog čega sam neizmerno srećan. Jedan od većih koraka kada je u pitanju naš klub, definitivno jeste turnir koji je održan početkom septembra ove godine u čast moga oca Juse Bulića. Na turniru je bilo preko 4.000 ljudi, što učesnika što gledalaca - kaže on.

FK Železnik
foto: Privatna arhiva

Bulić je poručio da mu je želja da na svom terenu ugosti fudbalski klub odakle njegov otac Jusa Bulić vuče poreklo:

- Ono što bih posebno voleo da istaknem jeste to da nam u goste dođe klub iz Livna (BIH) odakle moj otac vuče poreklo. Razmišljao sam kako je najbolje započeti novu eru Lavova iz Železnika i naravno kako drugačije nego sa grbom. Stari grb je od velikog značaja za mene i sve nas. On ima duboku emociju i istoriju, ali novo vreme zahteva i neke nove stvari. Shodno tome novi grb Železnika je dobio savremeni izgled. Na neki način futuristički jer mi smo klub koji gleda samo napred. Pored toga, FK "Železnik" je zajedno sa ženskim FK "Železnik" i bokserskim udruženjem "Železnik" osnovao prvo sportsko društvo "Železnik". Poenta je da imamo što više članova i da zajedničkim snagama idemo napred kroz teške trenutke. Zahvalan sam svim ljudima iz svog tima jer bez njih ne bih uspeo. Oni su zaslužni za sve dobro što se dešava klubu i ponosan sam na njih - poručuje Bulić.

FK Železnik, Đorđe Bulić
foto: Privatna arhiva

Bulićev otac Jusuf Jusa Bulić sa suprugom Svetlanom iz drugog braka

Roditelji Đorđa Bulića
Roditelji Đorđa Bulića foto: Privatna arhiva

Jusuf Jusa Bulić (sa kojim je F.K "Železnik" ostvario najveće rezultate) sa svojom suprugom Svetlanom iz drugog braka. Njih dvoje su dobili sina Đorđa Bulića koji je nastavio očevu tradiciju. Majka Svetlana je bila Jusin životni pratilac i verni navijačna svim utakmicama FK "Železnik".

E.K.

01:05

Slavlje navijača S. Arabije posle senzacionalne pobede nad Argentinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track