PELE SE OGLASIO IZ BOLNICE: Snažan sam i pun nade! Gledam Brazil na Mundijalu!
Foto: EPA/SEBASTIAO MOREIRA

dobra vest

PELE SE OGLASIO IZ BOLNICE: Snažan sam i pun nade! Gledam Brazil na Mundijalu!

Fudbal -

Po mnogima najbolji fudbaler u istoriji, Edson Arantes do Nasimento, poznatiji kao Pele, oglasio se iz bolničke postelje i poručio da je pun optimizma i da prati reprezentaciju Brazlia na Mundijalu u Kataru.

Jedan od najboljih sportista već duže vreme vodi bitku sa tumorom debelog creva, u utorak je hospitalizovan u bolnici "Izraelita Albert Ajnštajn" u Sao Paulu zbog respiratorne infekcije. Njegovo stanje se dodatno iskoplikovalo jer nije reagovao na hemioterapiju i to je ozbiljno zabrinulo navijače širom sveta.

"Prijatelji, želim da svi ostanete mirni i pozitivni. Snažan sam i pun nade i redovno primam terapiju. Želeo bih da zahvalim celokupnom medicinskom osoblju za negu koja mi je pružena. Imam veru u Boga i svaka poruka koju dobijam od ljudi širom sveta čini me punim energije", napisao je Pele na Instagramu.

Na kraju Pele je dodao:

"Gledam Brazil na Mundijalu! Hvala vam svima!"

Pele je najbolji brazilski fudbaler u istoriji. Za reprezentaciju je odigrao 92 utakmice i postigao 77 golova. Jedini je igrač u istoriji koji je čak tri puta sa nacionalnim timom osvaja titulu prvaka sveta (1958, 1962. i 1970. godine).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track