ZVEZDA JE BLIZU KAPITALNOG POJAČANJA: Ono što je Kurir pisao pre godinu dana, sada je realnost! Reprezentativac Srbije na Marakani
Foto: Starsport

bomba

ZVEZDA JE BLIZU KAPITALNOG POJAČANJA: Ono što je Kurir pisao pre godinu dana, sada je realnost! Reprezentativac Srbije na Marakani

Fudbal -

Rukovodstvo FK Crvena zvezda ne sedi besposleno tokom zimske pauze. Radi se ozbiljno na Marakani, a tome u prilog ide i najsvežija informacija koja dolazi iz Ljutice Bogdana 1A.

Uroš Spajić
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Uroš Spajić (29), reprezentativac Srbije koji je zbog povrede propustio Svetsko prvenstvo u Kataru, mogao bi uskoro da zaduži dres Crvene zvezde. Ono o čemu je Kurir pisao prošle zime, sada postaje realnost. Kontakti i obostrana želja između dve strane postoje i ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti potpisivanje ugovora trebalo bi da bude samo formalnost.

Menadžment Crvene zvezde veruje da bi Uroš Spajić bio idealno pojačanje za prolećni deo sezone i borbu za titulu, a potom i u Ligi šampiona. I za samog igrača bi povratak na Marakanu značio mnogo, prvo da rehabilituje karijeru posle ozbiljne povrede kolena, a onda i da se vrati u reprezentaciju.

Uroš Spajić
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Dolazak Uroša Spajića značio bi i moguć odlazak jednog od trojice Zvezdinih centralnih defanzivaca - Aleksandra Dragovića kojeg želi Sampdorija, Strahinje Erakovića koji je pod budnim okom skauta iz Rusije i Italije, te Nemanje Milunovića kojeg i dalje prate klubovi sa Istoka Evrope, sa ozbiljnom reputacijom.

Uroš Spajić je prošle godine u ovo vreme raskinuo ugovor sa ruskim Krasnodarom. Bilo je razgovora izmešu njegovih agenata i Crvene zvezde, međutim nije došlo do dogovora, posebno kada je u igru ušao turski klub Kasimpaša za kojeg je dafanzivac ubrzo i potpisao. Sjajne partije u prvenstvu Turske naterale su čelnike Bešiktaša da Urošu Spajiću ponude ugovor

Uroš Spajić
foto: Profimedia

A, onda je došao april utakmica baš protiv crno-belih iz Istanbula koju je Kasimpaša rešila u svoju korist rezultatom 3:0, i u kojoj je srpski defanzivac pokidao ligamente kolena. Posle operacije usledile su terapije i rehabilitacija. Danas je Spajić zdrav i spreman za nove izazove.

Uroš Spajić ponikao je u omladinskoj školi Crvene zvezdem u koju je kao klinac došao iz novobeogradskog Radničkog. Za crveno-bele debitovao je 27. oktobra 2010. godine protiv Borca iz Čačka u kupu, sa 17 godina. Na Marakani je sarađivao sa trenerima Robertom Prosinečkim i Aleksandrom Jankovićem. U maju 2013. otišao je u Tuluz za 1.000.000 evra, praktično spasivši klub od bankrota.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track