POTRESNI OPROŠTAJ INTERA OD MIHAJLOVIĆA! Italija tuguje zbog smrti Siniše: Uvek veran sebi, čini se da je vreme prekratko
Foto: AP Michele Nucci

TUGA

POTRESNI OPROŠTAJ INTERA OD MIHAJLOVIĆA! Italija tuguje zbog smrti Siniše: Uvek veran sebi, čini se da je vreme prekratko

Fudbal -

Fudbalski svet tuguje.

Siniša Mihajlović je 16. decembra preminuo nakon naporne borbe sa leukemijom.

Osim u Srbiji, Mihajlović je tokom igračke i trenerske karijere ostavio ogroman trag u Italiji, a iz te zemlje se ređaju reakcije na tragičnu vest.

Prva reakcija stigla je od Serija A u kojoj je Siniša dugo igrao i radio kao trener.

U saopštenju italijanskog prvenstva navedeno je da je liga pogođena ishodom Mihajlovićeve borbe.

- Liga Serija A duboko je ožalošćena zbog smrti Siniše Mihajlovića, ikone fudbala i života. Njegova čista klasa kao fudbalera i trenera, njegova snaga i njegova humanost su primeri koji su ostavili ogroman trag u italijanskom fudbalu.

Oglasila se i Fiorentina, jedan od klubova koje je Mihajlović vodio kao trener.

- Fiorentina oplakuje smrt Siniše Mihajlovića. Uz njegovu porodicu u bližnje smo - stoji u objavi.

Ubrzo se oglasio i poslednji klub koji je vodio Srbin, Bolonja, čije utakmice je Mihajlović vodio i dok je trajala borba.

- Zbogom gospodine, zauvek ćeš živeti u našim srcima.

Emotivnim rečima se od Siniše oprostio Inter, klub u kojem je Mihajlović proveo veliki deo karijere.

- FK Inter, sa predsednikom Stivenom Žangom, potpredsednikom Havijerom Zanetijem, direktorima Alesandrom Antonelom i Đuzepeom Marotom, trenerom Simoneom Inzagijem i njegovim stručnim štabom, igračima i čitavim Interovim svetom, pridružuje se saučešću zbog smrti Siniše Mihajlovića i sećajući ga se, šalje zagrljaj njegovoj porodici.

Čovek nikada nije spreman da se oprosti. Čini se da je vreme prekratko, već izbledelo, samo sećanje. Zauvek se oprostiti od Siniše Mihajlovića je teško iz toliko razloga. To je bolno, nepravedno i duboko melanholično.

Prvo protivnik na terenu, pa je bio jedan od nas kao igrač i pomoćni trener. Pa opet protivnik, na suparničkim klupama. Uvek veran sebi: u hrabrosti, u ponosu i ozbiljnosti - saopštio je klub iz Milana.

Kurir sport

Bonus video:

04:09

EKSLUZIVNO ZA KURIR! MIHA OSTAJE VEDROG DUHA: Da sam znao da ću biti ovako dobro, razboleo bih se ranije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track