DŽAJA ZANEMEO OD BOLA ZA SINIŠOM: Bio mi je kao sin, ne mogu da verujem da ga više nema! Bio je LJUDINA kao čovek i fudbaler
Foto: Marina Lopičić, Dado Đilas

tuga pregolema

DŽAJA ZANEMEO OD BOLA ZA SINIŠOM: Bio mi je kao sin, ne mogu da verujem da ga više nema! Bio je LJUDINA kao čovek i fudbaler

Fudbal -

Tuga u domu Dragana Džajića. Legendarni fudbaler i funkcioner Crvene zvezde teško je podneo smrt Siniše Mihajlovića, koji je preminuo u 54. godini od leukemije.

Dragan Džajić, Siniša Mihajlović
foto: Dado Đilas

Nije trebalo Draganu Džajiću postavljati bilo kakva pitanja. Sa velikom pažnjom i sa ljubavlju govorio je o Siniši Mihajloviću. Svaka njegova reč bila je odmerena.

- Branka i ja smo čuli vest. Zanemeo sam... Odmah su me zvale ćerke, one su obožavale Sinišu. Nemam reči. Toliko sam tužan, toliko mi je žao - zastao je Dragan Džajić u razgovoru za Kurir, da bi potom dodao:

- Siniša je bio velika ličnost. Ono kad kažete čovek, to je Siniša Mihajlović. Ljudina! I kao sportista i kao profesionalac i kao čovek. Ne znam da li neko može bilo šta drugo da kaže za Sinišu.

Siniša Mihajlović
foto: Www.crvenazvezdafk.com

Dragan Džajić bio je najzaslužniji za dolazak Siniše Mihajlovića u Crvenu zvezdu u zimu 1990. godine iz novosadske Vojvodine.

- Bio sam očaran sa njim. Ja sam ga doveo u Zvezdu. Sećam se kad sam ga gledao u Sarajevu, na priperemama, na Igmanu. Odmah mi se svideo. Kad je počelo prvenstvo igrali smo sa Vojvodinom, a ja sam ga posle utakmice pozvao u kncelariju. Pitao sam ga li želi da dođe u Zvezdu. Kao iz topa je rekao da želi. I razvukao onaj svoj zarazni osmeh. Evo, dok vam pričam, sećam se te scene. U tom prvom našem susretu ostavio je snažan utisak na mene. Posle smo bili prvaci Evrope sa njim. Imao je energiju, harizmu kojom je nosio celu ekipu.

Dragan Džajić nam otkriva da je juče imao kontakt sa ljudima iz Mihinog okruženja.

- Juče sam zvao Miroslava Tanjgu. Oni su kumovi. Reče mi da leži sa njim u sobi, da je Miha u komi. Da je stanje teško...

Siniša Mihajlović, Miroslav Tanjga
foto: Live Media Publishing Group / Alamy / Alamy / Profimedia

Popularni Džaja sa setom u glasu nastavio je da govori o Mihi.

- Mnogo mi ga je žao. Kao da mi je sin, tako sam ga doživljavao. Poslednji put sam ga video pre nekoliko godina u Monaku, prišao mi je onako iza leđa, zagrlio me... Prošlog leta kada sam išao na Korziku, prolazio sam pored Bolonje. Rekoh da mu se javim... Pozvao sam ga telefonom, ali se nije javio. Međutim, posle nekoliko sati zvoni moj telefon. Javlja se Miha, izvinjava se, kaže, iamo je trening. Bilo mu je krivo, rekoh mu da se ne uzbuđuje. Insistirao je da se na povratku vidimo... Ma, divan čovek, ne mogu da verujem da ga više nema.

Prisetio se Dragan Džajić i koliko je Siniša Mihajlović bio bitan za Crvenu zvezdu.

- Sa njim smo dobili ono što nam treba, ne samo na terenu, već i van njega. Za svlačionicu je bio melem. Na terenu nije voleo da gubi. Znao je da bude prznica, da plane, ali imao je dobru dušu. Bio je borac... Rođeni fajter. Sad kad vidim da ga nema, da je otišao sa 53 godine. Šta više reći,a ne zaplakati - završio je Dragan Džajić.

Kurir sport/A. Radonić

Bonus video:

01:25

DIRLJIVA PORUKA DELIJAMA OD SINIŠE MIHAJLOVIĆA: Stanković OTKRIO šta mu je Miha poslao, pa govorio i o sudiji Jovanoviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track