DAN NAKON SMRTI MIHAJLOVIĆA CELA ITALIJA U CRNOM: Siniša je ostavio neizbrisiv trag, evo kako se Italijani opraštaju od legende
Foto: EPA/Paolo Magni, screenshot

OBOŽAVALI SU GA

DAN NAKON SMRTI MIHAJLOVIĆA CELA ITALIJA U CRNOM: Siniša je ostavio neizbrisiv trag, evo kako se Italijani opraštaju od legende

Fudbal -

Ljudi iz fudbala, fudbaleri, treneri, fudbalski radnici i navijači, sa tugom su prihvatili vest da nas je 16. decembra napustio Siniša Mihajlović posle teške borbe sa leukemijom.

Siniša je preminuo u jednoj klinici u Rimu, a sa njim je do samog kraja bila porodica. Nakon tragične vesti koja je stigla iz Italije, reakcije stižu sa svih strana, a reči fudbalskih velikana o Mihajloviću govore da je i on sam bio legenda.

Nakon što je sa srpskim klubovima napravio velike uspehe (sa Vojvodinom bio prvak Jugoslavije, sa Crvenom zvezdom dva puta ponovio isti rezultat, uz titule prvaka Evrope i sveta) 1992. godine je prešao u Romu i od tada je igrao, živeo, kasnije radio kao trener u Italiji.

Zato ni ne čudi što su naslovnice vodećih italijanskih novina posvećene upravo Mihi.

Siniša Mihajlović
foto: Printscreen

"Zbogom veliki Siniša", poručio je "Korijere delo Sport" uz informaciju da je Mihajlović preminuo u trenutku kada je imao 53 godine nakon borbe sa leukemijom.

Siniša Mihajlović
foto: Printscreen

"Ćao Mihajlović, Siniša zauvek", osvanulo je na naslovnici "Gazete" uz poruke Mihinih prijatelja.

Roberto Manćini: Sjajne asistencije na terenu i van njega

Urbano Kairo: Veliki borac, njegova hrabrost je inspiracija

Havijer Zaneti: On, Rekoba i ludi izazovi sa slobodnim udarcima

Siniša Mihajlović
foto: Printscreen

"Lekcija ratnika", može da se pročita na današnjoj stranici "Il Mesađera" koji podseća da je borba Siniše trajala tri godine.

Nakon dve godine u Romi, Mihajlović je igrao u Sampdoriji, Laciju i Interu. Igračku karijeru je završio 2006. godine, a trenersku je počeo odmah kao pomoćnik u Interu.

Ubrzo je dobio i prvu poziciju šefa stručnog štaba, a u Italiji je redom vodio Bolonju, Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino i na kraju opet Bolonju čiji je trener bio do septembra ove godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track