NEREDI NA VELIKOM DERBIJU: Britanska policija istražuje incidente na utakmici Sitija i Liverpula
Foto: Profimedia

liga kup

NEREDI NA VELIKOM DERBIJU: Britanska policija istražuje incidente na utakmici Sitija i Liverpula

Fudbal -

Britanska policija saopštila je danas da istražuje brojne incidente, uključujući i povredu 15-godišnje devojčice, na utakmici u Mančesteru između domaćeg Sitija i Liverpula, u osmini finala Liga kupa.

Devojčici je ukazana pomoć zbog povreda glave u četvrtak uveče na stadionu Etihad, gde je Mančester siti pobedio Liverpul sa 3:2.

Jedan muškarac uhapšen je zbog kršenja javnog reda i mira na rasnoj osnovi, a još dvojica zbog sumnje da su pokušali da unesu pirotehnička sredstva na stadion.

"Svesni smo brojnih predmeta, uključujući novčiće i dimnu bombu koji su bačeni tokom utakmice. Istražićemo incidente i pregledati sigurnosne kamere. Bacanje predmeta u ograničenom prostoru može biti opasno i imati ozbiljne, a ponekad i razorne posledice", rekao je predstavnik policije Garet Parkin.

U zajedničkom saopštenju Mančester siti i Liverpul naveli su da su incidenti "potpuno neprihvatljivi" i "izuzetno razočaravajući".

"Ti incidenti će biti potpuno istraženi, prijavljeni policiji, a osobe za koje se utvrdi da su odgovorne, klubovi će kazniti. Liverpul i Mančester siti su potpuno posvećeni zajedničkom radu na iskorenjivanju ovih problema iz naših utakmica. Njima nije mesto u fudbalu", navodi se u saopštenju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track