BOLNA ISPOVEST SINIŠINOG KUMA: Miroslav Tanjga o poslednjim Mihinim trenucima, VELIKOM ŠOKU, Ibrahimoviću, Ljajiću...
Foto: Starsport©

TUGA

BOLNA ISPOVEST SINIŠINOG KUMA: Miroslav Tanjga o poslednjim Mihinim trenucima, VELIKOM ŠOKU, Ibrahimoviću, Ljajiću...

Fudbal -

Kum Siniše Mihajlovića posle njegove smrti otvorio je dušu i progovorio o poslednjim trenucima jednog od najboljih jugoslovenih fudbalera.

Miroslav Tanjga je u intervjuu za "Novosti" rekao da je kao i mnogi drugi, verovao da Miha može da dobije i ovu, kao što je dobijao i sve prethodne bitke.

miroslav tanjga na sinišinoj sahrani
miroslav tanjga na sinišinoj sahranifoto: Roma/ipa-agency.net / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Niko od nas nijednog trenutka nije ni pomislio, a kamoli slutio, da se Siniša ovog puta neće izboriti sa bolešću. Verovali smo da će, kao i prethodno, pobediti i nastaviti. Tim pre što je, recimo, dan pred odlazak na promociju Zemanove knjige sa sinom šetao ulicama i parkom sedam-osam kilometara. Mislili smo svi da ide nabolje, kao prvi put. Međutim, osetio je pogoršanje. Otišao je u bolnicu... A onda se desio šok. Strašan šok. Neizreciv. Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da se više neću čuti videti s njim, kao ni cela njegova familija...", rekao je Tanjga za "Novosti".

Miroslav Tanjga
foto: Starsport©

Siniša je bio poznat kao čovek koji nije prezao od toga da u lice kaže svakome ono što misli. Znao je da se dobro posvađa samo da istinu i pravdu isetera na videlo.

"Neki igrači s kojima je Miha imao "konflikte", najviše su brinuli i zvali. I to, ne iz kurtoazije, nego su se interesovali za čoveka koga su mnogo cenili. Bio sam često u kontaktu sa Zlatanom Ibrahimovićem, Ademom Ljajićem... zvali su redovno igrači s kojima je sarađivao, Kolarov, Ivanović... da ne nabrajam i ne propustim nekog. Jer, svi naši igrači i sportisti koji su ga poznavali su se ljudski interesovali. Takođe, veliku brigu pokazali su Italijani, igrači iz raznih zemalja koji su tamo nastupali. To je bila briga, ljubav i dokaz koliko je Miha bio veliki i koliko su ga voleli", kaže višestuki Mihin kum i dodaje da je Italija itekako znala da ceni gromadu od čoveka kakav je bio Siniša.

1 / 20 Foto: ATA images

"Od ljudi iz javnog života i sveta sporta, videlo se koliko je Miha bio cenjen u Italiji, a u Srbiji nije ni 20 odsto od toga. Italijani poštuju odnos prema familiji, prema poslu u kom je Miha bio radan i odgovoran, vrhunski profesionalan i veliki autoritet. Setimo se samo kako je razgovarao sa Berluskonijem. On je reagovao istinski, iskreno i ispravno i po cenu gubitka posla. Stajao je iza svojih reči. Svi su to znali da cene. To je veličina i karakter koji ga je dizao u visine i do čega je on držao", rekao je Tanjga.

(Kurir sport/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track