CEO SVET MU SE DIVIO, A ON NIJE OSTVARIO DVE ŽELJE: Aleks Ferguson i dan danas PATI zbog ovoga!
Foto: Profimedia

legenda

CEO SVET MU SE DIVIO, A ON NIJE OSTVARIO DVE ŽELJE: Aleks Ferguson i dan danas PATI zbog ovoga!

Fudbal -

Mančester junajted od odlaska ser Aleksa Fergusona s trenerske klupe je samo senka onog moćnog kluba kakav je bio. Sada su otkrivene i dve poslednje želje škotskog stručnjaka pre odlaska s Old Traforda.

Nakon 27 godina provedenih na klupi engleskog velikana, Ferguson je 2013. godine digao sidro, napustio "crvene đavole" i povukao se.

Od njegovog odlaska Mančester junajted nazaduje i ne uspeva ostvariti ni približne uspehe i rezultate koje je pravio dok je Ferguson bio tu.

Prošlo je više od devet godina otkako se škotski trener povukao, a sada su otkrivene dve njegove želje koje je imao pre povlačenja.

Naime, bivši fudbaler Mančester junajteda, francuski internacionalac Patris Evra, otkrio je dve želje i jedno neispunjeno obećanje Fergusona.

"Dve nedelje pre nego što je otišao u penziju, sećam se da mi je rekao da se nikada neće penzionisati i da će biti tu još deset godina. Rekao mi je i da će dovesti Kristijana Ronalda i Gereta Bejla, jer mu trebaju da ponovo osvoji Ligu šampiona", otkrio je Evra.

Geret Bejl
foto: SpursOfficia

Tada je Ronaldo bio u madridskom Realu, u koji je stigao upravo iz Mančester junajteda, dok je Bejl žario i palio u Tottenhamu, te nakon toga i on završio u "kraljevskom klubu".

Velšanin se kasnije dosta često povezivao s Mančester junajtedom, ali nikada nije stigao u klub, a sada je u američkom MLS-u.

S druge strane, Kristijano Ronaldo se vratio u leto 2021. godine, ali je njegova druga avantura na Old Trafordu neslavno završena.

Nakon silnih problema s trenerom Erikom ten Hagom, dao je intervju Pirsu Morganu u kojem je pričao sve i svašta i nakon toga je odlučeno da se dve strane raziđu.

Ferguson sada ima 80 godina, ali uprkos tome vrlo često ga možemo videti na utakmicama voljenog kluba na Old Trafordu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track