MIROSLAV ĐUKIĆ PONOVO MOŽE DA POSTANE SELEKTOR: U komšiluku ga žele, rivali su mu TROJICA trenera! Plata od 15.000 evra
Foto: Profimedia

cene ga

MIROSLAV ĐUKIĆ PONOVO MOŽE DA POSTANE SELEKTOR: U komšiluku ga žele, rivali su mu TROJICA trenera! Plata od 15.000 evra

Fudbal -

Miroslav Đukić mogao bi ponovo da se vrati trenerskom poslu i to onom selektorskom. Nekadašnji stručnjak ima ponudu iz komšiluka o kojoj razmišlja.

Miroslav Đukić
foto: Dado Đilas

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okončaće saradnju sa Bugarinom Ivajlom Petevom, jer nisu zadovoljni njegovim radom kao selektora. U Sarajevu razmišljaju o novom treneru, a jedan od kandidata je i Srbin Miroslav Đukić (56).

Pored njega selektorskoj poziciji u selekciji Bosne i Hercegovine nadaju se i trojica domaćih stručnjaka - Safet Sušić, Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević. U Sarajevu žele što pre da imenuju novog trenera nacionalnog tima jer kvalifikacije za EP počinju u martu.

Safet Sušić
foto: ACK GUEZ / AFP / Profimedia

Miroslav Đukić je bez posla od 2020. godine, kada je prekinuo saradnju sa Sportingom iz Hihona. Relativno uspešno je u dva navrata radio u Partizanu sa kojim ima osvojen Kup Srbije 2017, bio je selektor mlade i kratko vreme A reprezentacije Srbije. Sa mladim Orlovima je 2007. bio finalista na Evropskom prvenstvu. Prema pisanju medija iz Sarajeva mesečna plata novog selektora iznosiće između 15.000 i 20.000 evra, a biće imenovan u četvrtak na sednici Saveza.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi J sa selekcijama Portugala, Islanda, Luksemburga, Slovačke i Lihtenštajna. Dve najbolje plasirane selekcije izboriće plasman u Nemačku 2024. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track