SRBIJA GUBI BITKU ZA STEFANA BAJČETIĆA! OGLASIO SE TATA: Zašto i zbog čega je Španija u prednosti u odnosu na Srbiju?!
Foto: EPA/Tim Keeton, screenshot

odluka je doneta

SRBIJA GUBI BITKU ZA STEFANA BAJČETIĆA! OGLASIO SE TATA: Zašto i zbog čega je Španija u prednosti u odnosu na Srbiju?!

Fudbal -

Stefan Bajčetić fudbalski je vunderkind koji je zadivio Evropu u dresu Liverpula. S obzirom na srpske korene i činjenicu da mu je otac nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Srđan Bajčetić logično se postavlja pitanje hoće li mladi igrač obući dres Srbije.

Stefan Bajčetić
foto: Pascu Mendez / Alamy / Alamy / Profimedia

Stefan Bajčetić je dete iz mešovitog braka, Srbina i Špankinje. Otac Srđan Bajčetić je dok je igrao za Seltu iz Viga upoznao Paulu Estavez sa kojom se oženio i 22. oktobra 2004. dobio naslednika. Mladić ima srpsko i špansko državljanstvo.

U razgovoru za španski list "Marka" Srđan Bajčetić pričao je o svom sinu, Liverpulu i naravno reprezentacijama Srbije i Španije.

- Stefan je u Španiji rođen i vaspitan. Ima čvršće veze sa Španijom nego sa Srbijom. Nikad se ne zna šta može da se desi u budućnosti, ali ta odluka nije doneta iz interesa - rekao je Srđan Bajčetić.

Srđan Bajčetić
foto: Printskrin

Jirgen Klop je od početka verovao u njega, još od decembra 2020. kada je za njega dao Selti iz Viga 300.000 evra.

- Veoma sam ponosan. Više od debija i rekorda raduje me kako se Stefan formirao za ove dve godine. Ne samo u fudbalskom smislu. Odlazak u Liverpul značio je i da će se razviti kao osoba, postati nezavisan, naučiti još jedan jezik. Dobro je za Stefana da se suoči i sa drugačijiom stilom fudbala, s obzirom da se na Ostrvu igra dinamičnije.

Postigao je gol protiv Aston Vile, ušao u istoriju Liverpula kao treći najmlađi strelac u klubu, posle Majkla Ovena i Rahima Sterlinga.

- Niko nije očekivao da ovako brzo napreduje. Svi smo se iznenadili kad je letos otišao na pripreme prvog tima i da je po povratku u bazu nastavio da trenira sa seniorima. Debi za Liverpul predstavljao je veliki iskorak. Ipak Liverpul ima nebrojeno dečaka poniklih u klubu, mnogi od njih debituju za prvi tim, a posle toga ne uspeju da se zadrže - nije u euforiji Srđan Bajčetić.

Stefan Bajčetić, Jirgen Klop
foto: Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kod Jirgena Klopa počeo je kao štoper, a ove zime Nemac ga je prebacio u vezni red.

- Stefan je štoper, koji odlično „čisti“ lopte. Dobro čita igru u defanzivnom smislu, preseca pasove rivala, izlazi u presing špicevima, filtrira pasove... U Selti je igrao u centralnom delu odbrane, a u Engleskoj dejstvuje kao vezni igrač. U Liverpulu je pozicija zadnjeg veznog specifična, Fabinjo praktično igra štopera u vezi.

Stefan Bajčetić
foto: David Blunsden / Actionplus / Profimedia

Jirgen Klop rekao je za Stefana Bajčetića da ima fudbalski stav i inteligenciju, te genetiku na oca Srđana, bivšeg fudbalera Vojvodine, Crvene zvezde i Selte.

- Ličimo samo fizički. Fudbalski, Stefan je agresivniji od mene, ali obojicu nas krasi dobar kontakt s loptom i vizija igre - jasan je Srđan Bajčetić.

Srđan Bajčetić (51) igrao je dve sezone za Vojvodinu i po tri za Seltu i Crvenu zvezdu. Sa Zvezdom je bio šampion države 1995, 2000. i 2001, osvajač Kupa 1995. i 2000. godine. Igrao je još u Bragi u Portugalu, a karijeru je okončao 2004. godine u Kini noseći dresove klubova Dalijan i Hunan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track