HAOS! NOVICA TONČEV UPAO NA SEDNICU IZVRŠNOG ODBORA Osuo paljbu po rukovodstvu FSS: Uzeli ste milione za plasman u Katar!
Foto: Nemanja Nikolić

nema mira

HAOS! NOVICA TONČEV UPAO NA SEDNICU IZVRŠNOG ODBORA Osuo paljbu po rukovodstvu FSS: Uzeli ste milione za plasman u Katar!

Fudbal -

Burno je bilo u Staroj Pazovi, na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Stevan Stojanović, sportski direktor A reprezentacije Srbije, predstavio je izveštaj oko Mundijala u Kataru. Sednici je prisustvovao i isključeni član IO Novica Tončev, nekadašnji blizak saradnik bivšeg predsednika Saveza Slaviše Kokeze.

Novica Tončev je došao u Staru Pazovu, ali nije imao pravo da bude prisutan na sednici Izvršnog odbora, jer je supendovan 2. septembra i nije dobio pozivnicu, piše Sportklub. On je tražio da se raspravlja o raspodeli premija za plasman na SP. Koliko je otišlo na račun selektora, funkcionera i fudbalera, pitanja su od interesovanja pojedinih članova IO.

Novica Tončev
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Prvi čovek Radnika iz Surdulice i visoki funkcioner SPS slovi kao opozicija Nenadu Bjekoviću, Jovanu Šurbatoviću i Draganu Stojkoviću Piksiju, ljudima koji trenutno vode FS Srbije.

Jedna od spornih tačaka, u najavi sednice, odvela je nezadovoljne na zasedanje od prvog septembra i odluku da stručni štab „A“ reprezentacije i sportski sektor, bez saglasnosti IO, odaberu dostavljače za dobra i usluge potrebne za pripreme i učešće reprezentacije u Kataru. Izvršni odbor usvojio je tada jednoglasno odluku, čiji sadržaj je u dobroj meri devalvirao postojeću hirerarhiju i stavio poziciju selektora i sportskog sektora ispred „fudbalske vlade", piše Sportklub.

Novica Tončev
foto: Printskrin

Kurir je došao u posed predloga tački za uključivanje u dnevni red sednice Izvršnog odbora FSS, od strane Novice Tončeva. On je prema informacijama iz Stare Pazove izneo teške optužbe na račun selektora Dragana Stojkovića, v.d. predsednika Nenada Bjekovića, generalnog direktora Jovana Šurbatovića, kao i direktora reprezentacije Stevana Stojanovića.

Prema saznanjima Kurira, Novica Tončev je pred članovima Izvršnog odbora izjavio da je selektor Dragan Stojković na ime plasmana u Katar dobio premiju u iznosu od 1.500.000 evra, a da su Bjeković, Šurbatović i Stojanović dobili po 350.000 evra. Fudbalerima je poimence isplaćeno po 100.000 evra. Tončev je tražio i smenu Šurbatovića... Čini se za to da nije dobio većinu. Trenutno...

Kurir sport / Sport klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track