KRILI SMO DA SAM POVREĐEN I DA SAM NA ŠTAKAMA: Aleksandar Mitrović otkrio šta se zaista dešavalo uoči Mundijala u Kataru
Foto: Dado Đilas

strašno

KRILI SMO DA SAM POVREĐEN I DA SAM NA ŠTAKAMA: Aleksandar Mitrović otkrio šta se zaista dešavalo uoči Mundijala u Kataru

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije nije se proslavila na Mundijalu u Kataru. U konkurenciji Brazila, Švajcarske i Kameruna, Orlovi su zauzeli poslednje mesto u grupi, sa samo jednim bodom.

Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

Srbija nije prošla grupnu fazu, a tokom celog turnira selektor Dragan Stojković žalio se na povrede fudbalera. Jedan od onih koji nije otišao spreman na Svetsko prvenstvo bio je i Aleksandar Mitrović. Težina njegove povrede nije dospela u javnost.

- Mi smo to malo krili... Dve nedelje bio sam u Srbiji, bukvalno na štakama nedelju dana. Kada sam ostavio štake, išao sam na terapije. radio sam sa svojim fizioterapeutom od osam ujutro do četiri, pet uveče... Ceo dan sam se trudio. Bilo je pitanje da li ću, ili neću moći. Imao sam naprsnuće... Dba naprsnuća! Postavljalo se pitanje da li će zarasti?! Na kraju su zarasle, ali ne baš potpuno - otkrio je za Sportski žurnal Aleksandar Mitrović.

Katar, Doha, konferencija za štampu, Dragan Stojković Piksi, Aleksandar Mitrović, Svetsko Prvenstvo, Mundijal 2022
foto: Dado Đilas

Postojao je strah kod Aleksandra Mitrovića, koji će u februaru dobiti priznanje Zlatna lopta FSS, da neće moći da igra na Mundijalu u Kataru.

- Strahovao sam, ali... U kakvoj god da sam situaciji uvek razmišljam da ima neko ko je u goroj. Radio sam sve što je bilo do mene... Terapije, treninge, ništa nisam prepuštao slučaju. Sve što sam mogao, uradio sam. Hvala Bogu, sve je sraslo i sve je na kraju ispalo korektno. Iako nisam bio 100 odsto fit, uspeo sam da odigram tri utakmice, dam maksimum - istakao je Aleksandar Mitrović.

Kurir sport/Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track