PELE ĆE BITI SAHRANJEN NA DEVETOM SPRATU NAJVIŠEG GROBLJA NA SVETU: Ispunjena mu je želja, evo kako izgleda grobnica legende FOTO
Foto: Printscreen/Youtube

SAO PAULO

PELE ĆE BITI SAHRANJEN NA DEVETOM SPRATU NAJVIŠEG GROBLJA NA SVETU: Ispunjena mu je želja, evo kako izgleda grobnica legende FOTO

Fudbal -

Legendarni brazilski fudbaler Pele koji je preminuo u 83. godini nakon teške borbe sa bolešću, biće sahranjen u utorak u Sao Paulu.

Bdenje će biti održano u ponedeljak na stadionu Urbano Kaldeira na kom igra Santos, a čuveni fudbaler, prema mišljenju mnogih najbolji svih vremena, biće sahranjen na manje od kilometar udaljenosti od stadiona.

Prema izveštajima novinara "Dejli Mirora", Endi Lajns koji je trenutno u Brazilu, Pele će biti sahranjen na groblju "Ekumenika", najvišem na svetu.

U pitanju je groblje koje ima 32 spratova, a Pele će biti sahranjen na devetom.

Navodno, to je odlučio zato što je njegov otac nosio broj devet i zato što mu je to omiljeni broj.

1 / 11 Foto: Printscreen/Youtube

Takođe, kako se grobno mesto nalazi visoko, sa njega može da "nadgleda" stadion kluba u kom je proveo18 godina karijere i sa kojim je ostvario ogromne uspehe.

Groblje je sagrađeno 1983. godine, a godinu dana kasnije održana je pra sahrana. Zauzima površinu od 1,8 hektara i sadrži oko 16.000 grobnih mesta. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, "Ekumenika" je najviše groblje na svetu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track