NEJMARA NA ŽESTOKOM UDARU BRAZILACA: Na sahranu Pelea POSLAO OCA! Njega NEMA, a niko ne zna zašto!
Foto: EPA/Sebastiao Moreira

SANTOS

NEJMARA NA ŽESTOKOM UDARU BRAZILACA: Na sahranu Pelea POSLAO OCA! Njega NEMA, a niko ne zna zašto!

Fudbal -

Jedan od najboljih fudbalera sveta, Brazilac Nejmar, našao se na žestokom udaru sunarodnika zato što nije prisutan na ispraćaju Pelea.

Fudbaler PSŽ-a meta je kritika i uvreda zbog stava mnogih da je svojim postupkom izdao Brazil.

Nejmar se nakon smrti jednog od najvećih fudbalera svih vremena oglasio porukom na društvenoj mreži Instagram.

"Pre Pelea, '10' je bio samo broj. Ovu rečenicu sam pročitao negde, u nekom trenutku svog života. Ali ova lepa rečenica je nepotpuna. Rekao bih da je pre Pelea fudbal bio samo sport. Pele je sve promenio. Pretvorio je fudbal u umetnost, u zabavu. Dao je glas siromašnima, crncima i iznad svega dao je vidljivost Brazilu. Fudbal i Brazil podigli su status zahvaljujući kralju! On je otišao, ali njegova magija će ostati. Pele je večan", napisao je tada Nejmar.

Ali, iako su mnogi očekivali, neće biti prisutan na sahrani Pelea.

U Santos je stigao Nejmar stariji, otac fudbalera, koji je potvrdio da njegov sin neće doći i da je tražio od njega da on bude tu.

"Danas svu podršku šaljemo porodici, izgubili smo mnogo. On je inspirisao toliko ljudi i celokupan sport, doveo nas je ovde danas. Inspirisao je sve generacije, uvek je bio referenca. Zato me je sin zamolio da budem ovde, da pružim podršku porodici. Znamo šta je izgubiti nekoga i nismo izgubili samo sportistu, izgubili smo građanina, čoveka Pelea", poručio je otac fudbalera PSŽ-a.

Prema pojedinim izvorima, PSŽ nije dozvolio odlazak Nejmara iz Pariza, međutim, na nekim drugim mestima može da se pročita da to nije istina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track