NEVIĐENI SKANDAL NA "ČIZMI"! Fudbaler u SUZAMA napustio teren - navijači VREĐALI Umtitija, sudija momentalno PREKINUO utakmicu!
Foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

strašno

NEVIĐENI SKANDAL NA "ČIZMI"! Fudbaler u SUZAMA napustio teren - navijači VREĐALI Umtitija, sudija momentalno PREKINUO utakmicu!

Fudbal -

Fudbaler Lećea Samuel Umtiti u suzama je napustio teren pošto su ga navijači Lacija vredjali na rasnoj osnovi tokom prvenstvene utakmice u Seriji A.

Fudbaleri Lećea pobedili su sinoć Lacio sa 2:1, a gostujući navijači su na rasnoj osnovi vredjali Umtitija i njegovog saigrača Lameka Bandu, preneo je Jurosport.

Sudija Livio Marineli je zaustavio utakmicu kada je čuo uvrede, a zatim je spiker na stadionu obavestio navijače da će utakmica biti prekinuta ako se skandiranje ne zaustavi.

Navijači Lećea su kao odgovor uzvikivali Umtitijevo ime, a utakmica je nastavljena pobedom njihove ekipe. Fudbaler je vidno uznemiren i u suzama na kraju utakmice napustio teren.

Predsednik Lećea Saverio Damijani rekao je da je Umtiti želeo da se utakmica nastavi.

"Zagrlio sam Umtitija, kao što to radim sa ostalim igračima. Posle svake utakmice, bez obzira na rezultat, želim da čestitam igračima i trenerima. Kada je sudija zaustavio meč i kada se čekalo obaveštenje spikera, Umtiti je tražio da se utakmica nastavi, pošto je na terenu želeo da odgovori na uvrede. Reagovao je kao pravi šampion", naveo je on.

Umtiti je dobio poruke podrške od brojnih fudbalera, kao i predsednika Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Djanija Infantina.

"Solidarnost sa Samuelom Umtitijem i Lamekom Bandom, viknimo jasno i glasno: Ne rasizmu. Neka ogromna većina navijača, koji su dobri ljudi, ustane da jednom zauvek ućutka rasiste", naveo je Infantino na društvenim mrežama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track