JEDAN OD JUNAKA MUNDIJALA SAZNAO ZASTRAŠUJUĆE VESTI: Igrao sa koronom protiv Hrvatske, a sada mu otkrili problem na srcu
Foto: UK Sports Pics Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Užas

JEDAN OD JUNAKA MUNDIJALA SAZNAO ZASTRAŠUJUĆE VESTI: Igrao sa koronom protiv Hrvatske, a sada mu otkrili problem na srcu

Fudbal -

Bek reprezentacije Maroka, najprijatnijeg iznenađenja minulog Mundijala u Kataru, Nusair Mazraui (25) suočio se sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Kako je objavio njegov klub Bajern, Marokanac je tokom Svetskog prvenstva imao koronu, a sada je otkriveno da ima perikarditis - odnosno upalu srčane maramice.

Mazraui je bio pozitivan na Kovid-19 tokom boravka u Kataru i zbog toga nije igrao u četvrtfinalu protiv Portugala. Tada je njegov izostanak objašnjen kao da "neoznačena bolest". Bek Maroka je potom odigrao prvo poluvreme polufinala protiv Francuske, ali nije igrao protiv Hrvatske u borbi za treće mesto. Protiv "Vatrenih" je igrao na otvaranju grupe 22. novembra.

Bajern je po povratku fudbalera uradio test krvi koji su pokazali da Marokanac mora najmanje mesec dana da miruje u kući. Perikarditis je blaga upala koja je poznata kao komplikacija infekcije koronavirusom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track