Ćiro Blažević: Hrvati, čuvajte se Srba!

Intervju, hrvatski fudbalski stručnjak

Ćiro Blažević: Hrvati, čuvajte se Srba!

Fudbal -
Posle pobede nad Velsom sa 6:1, Hrvatska, bogami, mora da se plaši vaše selekcije

Biće čupavo!Legendarni hrvatski stručnjak Miroslav Ćiro Blažević tvrdi da bi „vatreni“ trebalo da se čuvaju selekcije Srbije, koja je preksinoć demonstrirala silu protiv Velsa. Srbija i Hrvatska nalaze se u istoj grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.♦ Kako vam se čini početak kvalifikacija u grupi A?- Biće interesantno, nema šta. Posle pobede Srbije nad Velsom sa 6:1, Hrvatska, bogami, mora da se plaši vaše selekcije. Mihajlović je veliki autoritet, i ne sumnjam da će on od ovih momaka napraviti jednu dobru reprezentaciju, što su i pokazali u prva dva kola kvalifikacija. Miha zna svoj posao - kazao je Blažević. Ko je najveći favorit za odlazak na Mundijal?- Posle remija u Briselu, slobodno mogu da kažem da je Hrvatska prvi favorit. Slede Srbija i Belgija, kojom nisam previše oduševljen, iako se pre početka kvalifikacija smatralo da oni imaju najviše šansi da se plasiraju u Brazil. Oni imaju odlične pojedince, ali nisu ekipa. Ko je bolji trener, Siniša Mihajlović ili Igor Štimac?- Obojica su dobri. Iako su medijima pojavilo da Siniša i Igor nisu u dobrim odnosima, to nije tačno. Sve će to biti u najboljem redu. Sličnog su karaktera, i to je više napumpano nego što je istina - zaključio je Ćiro Blažević.

Idem sad u Iran- Koji su vaši planovi za budućnost?- Završavam s rehabilitacijom, pa nazad, u meni dragu državu Iran. Tamo se odlično osećam, i prema njoj imam poseban osećaj. Uvek mi je lepo tamo, stvarno neverovatna zemlja - konstatovao je Ćiro.

Crvena zvezda je iskoristila Robija- Kako komentarišete rastanak Roberta Prosinečkog i Crvene zvezde?- Robija su baš iskoristili, stvarno nije u redu kako je otišao iz Zvezde. On je perspektivan trener i smatram da je mogao još dosta da pruži, ali očigledno je da neki nisu tako mislili. U svakom slučaju, predviđam mu dobru karijeru u ovom poslu - poručio je hrvatski stručnjak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track