EVROPSKI VELIKAN OPTUŽEN ZA NAMEŠTANJE MEČEVA: Sudijama nudio prostitutke i plaćao račune
Foto: Alexandre Sousa / Alamy / Alamy / Profimedia

Šokatne vesti

EVROPSKI VELIKAN OPTUŽEN ZA NAMEŠTANJE MEČEVA: Sudijama nudio prostitutke i plaćao račune

Fudbal -

Portugalski portal "Dijario de Notisijas" objavio je da su bivši i sadašnji čelnici Fudbalskog kluba Benfika 3. januara bili na sudu zbog procesa u kome se tvrdi da je slavni klub nameštao mečeve.

Pre četiri i po godine u Portugalu je nastala velika afera kada su procurili mejlovi koje su razmenjivali predstavnici kluba i fudbalskih organa u toj zemlji.

Paulo Gansalveš, bivši pravni savetnik kluba, optužen je za niz nepravilnosti, među kojima i onih za nameštanje rezultata. Pojavili su se i navodi da je klub iz Lisabona sudijama nudio usluge prostitutki i plaćao hotelske račune. Gansalveš se suočio sa čak 79 nedozvoljenih radnji, a sam klub sa 30.

Bivši, dugogodišnji predsednik Benfike Luis Filipe Vijeira bio je prinuđen da se povuče pre godinu i po nakon što je javno osramoćen optužbama o utaji poraza, prevari i "pranju novca". Optužen je da je tako nelegalno stekao više od 2,5 miliona evra i nakon njega klub je preuzeo Rui Košta, slavni vezista portugalske reprezentacije, Fiorentine i Milana.

Pod njegovim vođstvom klub je okrenuo novu, transparentniju stranicu svoje istorije, ali optužbe o "procurelim" mejlovima i prevarama i dalje prate velikana iz Lisabona.

I Dijego Košta je navodno trenutno pod istragom, prenose portugalski mediji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track