KAKVA UCENA? ZAŠTO SMO POTREBNI UEFA?! Rusija pokušava da "POBEGNE" OD EVROPE, oglasila se legenda: Treba im naš novac, ali mi...
Foto: EPA/Leszek Szymanski

OBJASNIO

KAKVA UCENA? ZAŠTO SMO POTREBNI UEFA?! Rusija pokušava da "POBEGNE" OD EVROPE, oglasila se legenda: Treba im naš novac, ali mi...

Fudbal -

Fudbalski savez Rusije ozbiljna razmišlja o napuštanju UEFA i prelazak u Azijsku fudbalsku konfederaciju (AFC), a o tome je govorio legendarni Andrej Aršavin.

Čuveni fudbaler je bez dlake na jeziku govorio o aktuelnoj situaciji u kojoj se nalazi ruski fudbal.

Podsetimo, o takvoj drastičnoj promeni Rusi razmišljaju kako bi reprezentativnim selekcijama i klubovima pružili šansu da se takmiče na međunarodnom nivou, pošto u Evropi trenutno nema prostora za to zbog sankcija protiv FS Rusije.

Mnogi veruju da je pretnja napuštanjem UEFA na neki način ucena.

"Kakva ucena? Nismo mi u tako jakoj poziciji. Odlazite? U redu onda! Tako oni sada razmišljaju. Uopšte nismo potrebni UEFA. Zašto smo im potrebni?", upitao je Aršavin tokom gostovanja u podkastu "SBG šou" i dodao:

"Brzo su, kako je počeo sukob, uklonili Gasprom i uopšte se nisu zabrinuli. Možda im treba naš novac, ali fudbalski... Mislite li da su sanjali da gledaju Zenit u Ligi šampiona? Naravno da ne. Tamo bi radije da vide neki Totenhem, ili ko je peti u Engleskoj? Mančester junajted".

Poručio je aktuelni zamenik direktora Zenita da odlazak u AFC nije nešto što FS Rusije po svaku cenu mora da uradi, ali da je želja svih u Rusiji da "mirno igraju fudbal".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track