MARKO STAMENIĆ JE IZABRAO ZVEZDU PRE SERIJE A I LIG 1: Danci otkrivaju da je pitanje dana kada će Srbin sa Novog Zelanda u Beograd
Foto: Gonzales Photo / Alamy / Alamy / Profimedia

odbio sve ponude

MARKO STAMENIĆ JE IZABRAO ZVEZDU PRE SERIJE A I LIG 1: Danci otkrivaju da je pitanje dana kada će Srbin sa Novog Zelanda u Beograd

Fudbal -

Marko Stamenić, fudbaler Kopenhagena, definitvno je odlučio da dođe u Crvenu zvezdu i potpiše višegodišnji ugovor.

Marko Stamenić
foto: Gonzales Photo / Alamy / Alamy / Profimedia

Danski mediji pišu da je mladi Srbin sa pasošem Novog Zelanda odbio produžetak ugovora sa Kopenhagenom i da je dao reč Crvenoj zvezdi. Jedan od najčitanijih portala u Danskoj "Bold" donosi zanimljivu informaciju vezanu za mladog fudbalera, koji može da igra na mestu centralnog, ali i defanzivnog veznog igrača.

- Marku je novi ugovor nuđen otkako sam preuzeo ulogu šefa struke Kopenhagena, jer imam veliko poverenje u njega. On je razmislio, a i mi smo, s obzirom na vreme koje je proteklo bez potpisa. U jednom trenutku moraš da se zapitaš i pre neki dan smo se saglasili da ugovor ne treba da bude produžen. Jer Marko je zaključio da želi nešto drugačije, a mi ne smemo da u Kopenhagenu imamo takve - rekao je trener Jakob Nestrup za "Tipsbladet".

Marko Stamenić (20) pored interesovanja Crvene zvezde, dobio je i ponude od nekoliko klubova iz Serije A i Lig 1, ali i engleskog Čempionšipa. Međutim, posle sastanka sa generalnim direktorom Crvene zvezde Zvezdanom Terzićem i trenerom Milošem Milojevićem, Marko Stamenić je presekao, dao reč crveno-belima, bez obzira na mogućnost odlaska u Italiju, Francusku i Englesku.

Marko Stamenić
foto: Printskrin

Mogućnost da sa Crvenom zvezdom igra u Ligi šampiona definitivno je prelomila Marka Stamenića i njegove agente, a sam fudbaler smatra da posle nekoliko sezona na Marakani, bez problema može pronaći klub u bilo kojem prvenstvu "liga petice". Ove sezone, Marko Stamenić igrao je najelitnije UEFA fudbalsko takmičenje sa Kopenhagenom, u grupi G protiv Mančester sitija, Dortmunda i Sevilje.

Crvena zvezda je ponudila Kopenhagenu simbolično obeštećenje, jer je utanačila dogovor sa fudbalerom. Danci su sada na potezu, još nisu odlučili, hoće li prihvatiti novac, ili će zadržati Marka Stamenića do leta, kada bi on nesmetano kao slobodan agent stigao u Beograd i zadužio crveno-beli dres.

Marko Stamenić
foto: Sportimage / Alamy / Alamy / Profimedia

Crvena zvezda je ove zime dovela Lazara Nikolića iz Javora, Uroš Spajić je stigao kao slobodan agent, a Piter Olajinka bi mogao u januaru, ili najkasnije u junu da obuče Zvezdinu opremu.

Kako je Kuriru potvrđeno iz Crvene zvezde, mete crveno-belih ove zime su još desni bek Tvenetea Džošua Brenet, te napadač francuskog Meca Ibrahima Nijan. U igri je i dalje Žan-Filip Kraso, centarfor Sent Etijena.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track