NIŠTA OD MILONSKE ODŠTETE: CAS odbacio žalbu ukrajinskog Šahtjora i osam ruskih klubova
Foto: Profimedia

bez obrazloženja

NIŠTA OD MILONSKE ODŠTETE: CAS odbacio žalbu ukrajinskog Šahtjora i osam ruskih klubova

Fudbal -

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbacio je danas žalbu ukrajinskog kluba Šahtjor i osam ruskih klubova koji su osporavali odluke koje je Fifa donela u vezi sa ugovorima igrača i trenera nakon invazije Rusije na Ukrajinu.

Arbitražu su donosila dva odvojena veća, ali su oba "odbacila zahteve i potvrdila spornu odluku", ističe se u saopštenju CAS-a.

Sud nije dao detaljnije objašnjenje ove odluke, navodeći da će razlori biti saopšteni strankama "uskoro".

Šahtjor je tražio 40 miliona odštete od Fifa, smatrajući da je oštećen nakon odlaska nekih svojih igrača zbog rata u Ukrajini.

U junu 2022. godine Fifa je odlučila da se međunarodni ugovori automatski suspenduju. Ali je tada igračima i trenerima dala rok da postignu dogovor sa svojim klubom do 30. juna 2023. godine.

Generalni direktor Šahtjora Sergej Palkin rekao je za AFP da su "mnogi međunarodni igrači napustili klub uz transfere po nulta trošku" nakon ove odluke Fifa.

Što se tiče ruskih klubova, Fifa nudi igračima i trenerima mogućnost da jednostrano suspenduju svoje međunarodne ugovore do 30. juna 2023. godine.

Osam ruskih klubova, koji su uz Šahtjor podneli žalbu, su Zenit, Dinamo Moskva, Soči, CSKA Moskva, Krasnodar, Lokomotiva, Rostov i Rubin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track