OD SRPSKE LIGE DO REPREZENTACIJE SRBIJE Nikola Petković: Nestvaran osećaj i ogromna čast! Moj klub mnogo vredi, BIĆEMO TREĆI
Foto: FK Čukarički

rad, vera...

OD SRPSKE LIGE DO REPREZENTACIJE SRBIJE Nikola Petković: Nestvaran osećaj i ogromna čast! Moj klub mnogo vredi, BIĆEMO TREĆI

Fudbal -

Nikola Petković (19), dobio je šansu na superligaškoj sceni i brzo je pokazao zašto ga smatraju jednim od najvećih srpskih talenata.

Mladi vezista Čukaričkog došao je i do državnog dresa, pa će biti deo reprezentacije Srbije koju očekuje meč sa SAD:

- Da vam iskreno priznam da nisam očekivao poziv. Prva mi je polusezona u Superligi te zaista nisam ni pomišljao da je ovakav scenario moguć. Osećaj je bio neverovatan, na prvu mi je bilo nestvarno. Tek nekoliko minuta potom sam došao sebi. Zaista je čast obući dres reprezentacije - počeo je Petković priču za Kurir.

Nikola je odigrao 14 mečeva u prvoj delu sezone i postao bitan deo ekipe sa Banovog Brda.

- Zadovoljan sam igrama u jesenjoj sezoni i zahvalan sam šefu i ljudima u klubu na ukazanoj šansi. Nadam se da ću i u nastavku sezone se pokazati. Mogli smo i možemo bolje. Pokazaćemo to ove polusezone. Ova ekipa vredi i nema sumnje bićemo treći. Sve je na nama.

Nikola Petković
foto: FK Čukarički

Mladom igraču mečevi u Evropi mogu da donosu ogromnu iskustvo.

- Plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja bi nam mnogo značio, posebno mladim igrači... Da imamo zagarantovanih osam utakmica, da osetimo atmosferu na tom nivou, na dobrim stadionima pred mnogo publike, to bi bio veliki plus.

A, kako je izgledao put do mesta u Čukaričkom. Trnovito.

- U početku je zaista bilo teško izboriti se mada i sadaima dosta kvalitetnih igrača na mojoj poziciji. Značilo mi je veoma i iskustvo na pozajimici u BASK-u (srpska liga). Iako je treća liga, bilo je to dragoceno iskustvo, a rad i trud su se zaista isplatili - kaže Petković i zaključuje:

- Uživanje je igrati pored Docića. Genijalac kako na terenu tako i van njega. Pomaže mi, mnogo priča sa mnom. Pored njega razgovaram sa ostalim iskusnim igračima, uglavnom sa Vujadinovićem i Đorđem Ivanovićem, iskreni su u kritikama posle treninga ili utakmice i trudim se da svaku prihvatim i primenim. Zahvalan sam.

Bambi veliki podrška

Petović je prve fudbalske korake napravio u rodnom Zrenjaninu, posle škole fudbala Petlić na red je došla Akademija Bambi:

- Osvajao sam nekoliko puta Mini maksi ligu sa svojim godištem, igrao i za starije, a kada je došlo vreme za veliki fudbal, da pređem u klub, otišao sam u Radnički. Tu sam takođe igrao za starije, zadržao se tek nešto više od godinu dana i usledio je poziv Čukaričkog. Otputovao sam na jedan turnir koji je predstavljao probu i opravdao očekivanja - kaže Petković koji ima veliku podršku u karijeri od sugrađanina...

- Na vezi sam sa Zoranom Tošićem, kad je u Beogradu, vidimo se. Razgovaramo, savetuje me, prati šta radim. Posle svake utakmice sumiramo utiske, kritikuje me ili pohvali.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track