ZVEZDIN BINGO IZ ARGENTINE: Fudbaleri se ugledali na košarkaše! Na Marakanu dolazi Aleks Vigo! Otkrivamo detalje ugovora!
Foto: Printskrin/Instagram

završen transfer

ZVEZDIN BINGO IZ ARGENTINE: Fudbaleri se ugledali na košarkaše! Na Marakanu dolazi Aleks Vigo! Otkrivamo detalje ugovora!

Fudbal -

Crvena zvezda je kompletirala transfer Aleksa Viga, desnog beka iz Argentine, saznaje Kurir.

Aleks Vigo
foto: Printskrin/Instagram

Radi se o fudbaleru jednog od dva najveća kluba iz Argentine River Plejta, koji je poslednju sezonu odigrao na pozajmici u Indipendijenteu. Aleks Vigo ima 23 godine i biće veliko pojačanje za Crvenu zvezdu.

Kurir je došao do saznanja pod kojim uslovima mladi Argentinac dolazi u Crvenu zvezdu. Klub sa Marakane ugovorio je jednogodišnju pozajmicu s otkupom od 2.200.000 evra. S tim, da će otkup biti izvršen u četiri rate, što znači po 550.000 evra po godišnjem kvartalu.

Aleks Vigo
foto: Printskrin/Instagram

Aleks Vigo neće biti u grupi najplaćenijih fudbalera u Crvenoj zvezdi, jer će mu godišnja plata biti 360.000 evra. Ono što je veoma bitno i što najviše zanima navijače Crvene zvezde, Aleks Vigo će se već u utorak pridružiti ekipi u Antaliji i staviti na raspolaganje treneru Milošu Milojeviću.

Važno je istaći da je Crvena zvezda imala ozbiljne takmace za potpis Aleksa Viga. Argentinca su u svojim redovima želeli bugarski Ludogorec, ali i tamošnji klubovi Atletiko Taljares i Atletiko Tukuman.

Aleks Vigo
foto: Printskrin/Instagram

Aleks Vigo rođen je u okolini grada Santa Fea i ponikao je u lokalnom Kolonu. Posle dve ipo godine prešao je u River Plejt u februaru 2021. godine, za obeštećenje od 1.750.000 evra. U prvoj sezoni odigrao je 19 utakmica u svim takmičenjima i zabeležio jednu asistenciju. Potom se preselio na pozajmicu u Independijente, gde je bio standardan i odigrao svih 26 utakmica u prvenstvu, da bi se u River vratio 31. decembra 2022. godine, po isteku pozajmice.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track