GLAVE SU SE OHLADILE! OTKRIVENA ISTINA O KATARU: Srpski fudbaler nam sve OTVORENO rekao šta se dešavalo među Orlovima na Mundijalu
Foto: Dado Đilas

glavna tema

GLAVE SU SE OHLADILE! OTKRIVENA ISTINA O KATARU: Srpski fudbaler nam sve OTVORENO rekao šta se dešavalo među Orlovima na Mundijalu

Fudbal -

Pričaće se još o Mundijalu u Kataru. Bar dok ne počne novi ciklus reprezentacije Srbije.

Filip Mladenović
foto: LEMMY K / Sipa Press / Profimedia

U Antaliji smo posle meča Čukarički - Legija razgovorali sa Filipom Mladenovićem, a glavna tema je upravo bio nedavno završeni Mundijal.

- Glave su se malo ohladile i tek sada počinjem da budem svestan nekih stvari. Ono što mogu da kažem da je Svetsko prvenstvo prelepo iskustvo. To je san svakog igrača da igra za svoju zemlju na velikom takmičenju. Hvala Bogu ispunio sam svoj san sa 31 godinom. Ne bih se sada osvrtao na priče da li je moglo bolje ili ne. Kad dođe trenutak sve ćemo analizirati sa selektorom i mi između nas - rekao je Filip Mladenović.

Srbiju su uzdrmale priče o poljuljanoj atmosferi unutar državnog tima, ali ove reči sjajnog beka dovoljno govore na tu temu:

- Atmosfera je bila fenomenalna. Ponovio sam to mnogo puta, ovo je grupa momaka koja ima veliki potencijal i što se tiče psihološke strane. Dobri momci. Ne pamtim da je nekada bila lepša atmosfera u reprezentaciji. Iskreno jedva čekam okupljanje u martu.

Filip Mladenović
foto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

Uz naš dodatak: biće bolje na Evropskog prvenstvu naredne godine.

- Tako je (smeh)! Uopšte ne sumnjam u to!

Mladenović je bio jedan od najboljih aktera meča Čukarički - Legija (2:3).

- Dobra provera za nas. Do početka prvenstva preostaje nam da u petak odigramo još jednu prijateljsku utakmicu. Čukarički ima mlad tim, vidi se kvalitet, dopada mi se što žele da igraju. Posebno su mi se svideli u drugom poluvremenu, dok se kod nas vidi da nam nedostaju još dve nedelje priprema, koliko je i ostalo do početka prvenstva. Fizički smo pali u drugom poluvremenu. Generalno dobra utakmica, nama će značiti za samopouzdanje.

Filip Mladenović
foto: Foto Olimpik/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Otvoreno je pitanje gde će Mladenović nastaviti karijeru.

- Realnost je da mi ističe ugovor na kraju sezone, da li ću otići ili ostati ne znam. Ne zavisi sve od mene. U ovom trenutku mislim da neću ostati, ali to se nikad ne zna. Videćemo šta će biti dalje. Legija kao klub ima sve i sa te strane sam zadovoljan, međutim za nešto više od toga "ako budemo na istim talasnim dužinama", sve je moguće. Videćemo u junu.

Filip Mladenović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

U javnosti se mnogo puta provlačila priča o povratku Mladenovića u Crvenu zvezdu. Potpuno otvoreno je na tu temu pričao Filip.

- Tačno je to što se pisalo. Poslednji put sam pricao sa Zvezdom pre godinu i po dana. Posle toga se ništa nije dešavalo. Tada sam im otvoreno rekao svoje neke planove, oni ljudi su rekli svoje. Možda tada nije bio momenat, ali ne kažem da se neću vratiti u srpski fudbal. Moraju uvek dve strane da budu saglasne. U tom trenutku jednostavno nije bilo moguće da dođem, kada smo razgovarali. Videćemo nikad se ne zna - bio je iskren Filip Mladenović.

Kurir sport/Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track