ZVEZDA IMA JOŠ JEDNOG MOĆNOG FUDBALERA U SVOJIM REDOVIMA: Azarov među najtalentovanijim levim bekovima na svetu
Foto: www.crvenazvezdafk.com

budući kapitalac

ZVEZDA IMA JOŠ JEDNOG MOĆNOG FUDBALERA U SVOJIM REDOVIMA: Azarov među najtalentovanijim levim bekovima na svetu

Fudbal -

Crvena zvezda u svojim redovima ima veliki broj fudbalera koji su dobrim partijama skrenuli pažnju struke i javnosti na sebe.

Irakli Azarov
foto: www.crvenazvezdafk.com

Posle Strahinje Erakovića i Stefana Mitrovića, u rang onih o kojima se piše u Evropi ušao je i i levi bek Irakli Azarovi. Mladi Gruzijac stigao je prošlog leta na Marakanu iz Dinama iz Batumija. Potpisao je petogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Nedavno je gostovao na Zvezda TV, gde je bio gost u emisiji "Ukusi zvezdaša".

Prema istraživanju Međunarodnog centra za sportske studije (CIES), koji se nalazi u švajcarskom Nojšatelu Irakli Azarov nalazi se među deset najtalentovanijih levih bekova na svetu. Njegova trenutna vrednost prema portalu Transfermarkt iznosi 1.000.000 evra.

Stručnjaci iz CIES-a su u deset najtalentovanjih levih bekova na svetu pored Azarova uvrstili još - Kventina Merlina (Nant), Bjorna Meijera (Klub Briž), Jana Matsena (Barnli), Bredlija Lokoa (Rem), Džoša Doiga (Verona), Miliona Manhofa (Vitese), Kazimčana Karataša (Galatasaraj), Matea Ksantipa (Amijen) i Žulijada Odea (Lanus).

Najveću tržišnu vrednost ima Francuz Kventin Merlin. Njegova tržišna vrednost je 19,1 milion evra. Irakli Azarovi tokom jesenjeg dela sezone odigrao je sedam utakmica u dresu Crvene zvezde, šest u Superligi i jednu u Ligi Evrope protiv Monaka u gostima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track