KAKVA GOLČINA ZVEZDINOG POJAČANJA: Na Marakani zadovoljni, pomno prate šta radi njihov Nigerijac (VIDEO)
Foto: www.crvenazvezdafk.com

majstor

KAKVA GOLČINA ZVEZDINOG POJAČANJA: Na Marakani zadovoljni, pomno prate šta radi njihov Nigerijac (VIDEO)

Fudbal -

Crvena zvezda ove zime angažovala je Nigerijca Pitera Olajinku koji će na leto doći kao slobodan igrač iz praške Slavije.

Piter Olajinka
foto: Vlastimil Vacek / Borgis / Profimedia

Da se radi o kapitalnom pojačanju potvrdio je krilni fudbaler ovog vikenda, kada je na pripremama u Portugaliji dao lep gol. Naime, fudbaleri Slavije podelili su se u dve ekipe, "Plave" i "Crvene". Piter Olajinka igrao je za "Crvene", a na kraju uzbudljivog meča slavili su "Plavi" rezultatom 3:2.

Piter Olajinka postigao je gol u 27. minutu, tako što je primio loptu na levoj strani i stuštio se ka kaznenom prostoru. U trku je šutirao, sa nekih dvadesetak metara i poslao loptu u same rašlje gola, tako da je čuvar mreže samo pogledom mogao da isprati let lopte.

Nigerijac ima 27 godina i jedan je od važnijih igrača češkog velikana u proteklih pet godina. Sa Slavijom je osvojio tri šampionske titule, odigrao 169 utakmica i postigao 43 gola, uz 23 asistencije.

Ono što je još važnije za crveno-bele jeste da je stekao i ogromno iskustvo u evropskim takmičenja, igravši grupne faze stva tri evropska takmičenja. Konkretno, sa Slavijom je u učestovao u elitnom takmičenju u sezoni 2019/2020. kada se praški klub osvojio dva boda u "grupi smrti" sa Interom, Barselonom i Dortmundom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track