PORTUGALAC IMA NOVI POSAO: Santoš doputovao u Varšavu uoči imenovanja novog selektora Poljske
Foto: Profimedia

promocija

PORTUGALAC IMA NOVI POSAO: Santoš doputovao u Varšavu uoči imenovanja novog selektora Poljske

Fudbal -

Bivši selektor Portugala Fernando Santoš doputovao je danas u Varšavu, dan pre nego što će Fudbalski savez Poljske objaviti ime novog selektora reprezentacije.

Poljski portal Gazeta objavio je video zapis, snimljen iz daljine, na kome se vidi kako Santoš napušta vip deo aerodroma u Varšavi, dok mu vozač crne limuzine pomaže sa prtljagom.

Portparol Fudbalskog saveza Poljske Jakub Kvjatkovski nije potvrdio dolazak portugalskog stručnjaka, već je samo rekao da će u utorak na konferenciji za novinare Savez predstaviti novog selektora.

Poljska
foto: EPA

Portugalski mediji preneli su da je Santoš doputovao u Varšavu u vezi posla u reprezentaciji Poljske.

Poljski savez nije produžio ugovor sa Česlavom Mihnjevičem, kome je ugovor istekao 31. decembra. Poljska je na Svetskom prvenstvu u Kataru prvi put posle 36 godina prošla u nokaut fazu, a eliminisana je u osmini finala od Francuske 1:3.

Iz vrha Fudbalskog saveza Poljske nedavno se moglo čuti da će novi selektor biti stranac sa velikim iskustvom.

Santoš (68) je posle osam godina na klupi Portugala napustio reprezentaciju, posle poraza u četvrtfinalu Mundijala od Maroka 0:1. On je osvojio Evropsko prvenstvo 2016. godine, prvi međunarodni trofej za Portugal, kao i Ligu nacija 2019. godine.

Santoš je bio selektor Grčke na Evropskom prvenstvu 2012. i Svetskom prvenstvu 2014. godine. Između ostalih trenirao je još Benfiku, PAOK, Panatinaikos, Sporting i Porto.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track