SRBIJU ĆE U LOS ANĐELESU GLEDATI VLADE DIVAC I MARKO JARIĆ: Piksi odlučio da promeni sistem, igraće sa ČETVORICOM igrača pozadi
Foto: Vladimir Šporčić, Beta/Marko Metlas, Beta/Branislav Božić

amerika

SRBIJU ĆE U LOS ANĐELESU GLEDATI VLADE DIVAC I MARKO JARIĆ: Piksi odlučio da promeni sistem, igraće sa ČETVORICOM igrača pozadi

Fudbal -

Srpski fudbalski reprezentativci trenirali su u Los Anđelesu, pred prijateljsku utakmicu protiv selekcije SAD koja će biti odigrana u noći između srede i četvrtka, u 4.00 časa ujutro po našem vremenu.

Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi, Vanja Milinković Savić, Katar
foto: Starsport

Selektor Dragan Stojković najavio je da će reprezentacija Srbije u duelu sa Sjedinjenim Američkim Državama ostati verna svom stilu igre bez obzira na formaciju i imena reprezentativaca.

- S obzirom da imam na raspolaganju dva klasična beka, Mijailovića i Petkovića, verovatno ćemo igrati sa četvoricom u poslednjoj liniji. To suštinski neće promeniti naše opredeljenje, jer želim kao i uvek da mi budemo ekipa koja drži loptu i diktira ritam utakmice. Sistem je samo početna postavka igrača na terenu, mnogo je važnije kako interpretirate određene zahteve u igri i kako odrađujete postavljene zadatke - rekao je Stojković za sajt FSS.

Dragan Stojković
foto: FSS

Osmesi na licima naših reprezentativaca i dobro raspoloženje u ekipi govore o tome da su se brzo adaptirali na vremensku razliku i da spremno dočekuju utakmicu u Los Anđelesu.

- Utakmica jeste prijateljska, ali daleko od toga da je beznačajna. Važna je iz mnogo razloga. Kao prvo, da pokažemo dobar fudbal. Kao drugo, da pokušamo da pobedimo. I kao treće, da ostavimo što bolji utisak u zemlji koja će 2026.godine biti domaćin Svetskog prvenstva na kojem i Srbija želi da učestvuje. Momci su već na prvom treningu pokazali da su prebrodili džet-leg, delovali su sveže i motivisano, nema razloga da tako ne bude i u četvrtak. Uvek je prelepo nositi dres svoje zemlje, u ekipi vlada odlična atmosfera i imam samo reči hvale za njihovo ponašanje i odnos prema obavezama. Uostalom, tu su da me ubede da za njih ima mesta i u onome najjačem timu uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Dobrivoje Tanasijević, Den Tana
foto: Dragana Udovičić

Za utakmicu SAD-Srbija vlada veliko interesovanje, a dolazak na stadion aktuelnog šampiona MLS lige, Fudbalskog kluba Los Anđeles, najavila su i neka poznata imena iz naše zemlje.

- Dobrivoje Tanasijević je već stigao u naš hotel, on je ovde praktično u ulozi domaćina i jedva čeka utakmicu u četvrtak. Čuo sam se i sa Vladem Divcem, doći će da isprati naš zvanični trening, već je rezervisao mesto na stadionu Los Anđelesa, a dolazak je najavio i Marko Jarić. Trudićemo se da ih obradujemo pozitivnim rezultatom.

Srbija
foto: FSS

Srpskom selektoru dolazak u Los Anđeles evocirao je uspomene od pre skoro 40 godina, kada je sa reprezentacijom Jugoslavije u ovom gradu osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

- Predivan događaj i predivna uspomena. Pobedili smo Italiju u meču za treće mesto i osvojili olimpijsko odličje. Ceo taj turnir bio je svojevrsni spektakl, uživao sam družeći se sa atletskim i bokserskim šampionima, sa najvećim zvezdama svetskog sporta u to vreme. Olimpijske igre imaju taj specifičan duh, naročito kada dogurati do završnice takmičenja i uđete u borbu za medalje. Jako sam srećan i ponosan što sam bio te slavne generacije jugoslovenskog fudbala i dešavanja iz Los Anđelesa su mi zauvek ostala urezana u pamćenje - prisetio se Stojković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track