IDEM U JEDAN OD TA DVA KLUBA, ILI SMO TI I JA ZAVRŠILI: Otkriven razlog razlaza Kristijana Ronalda i menadžera Žorža Mendesa
Foto: Profimedia

kako je puklo

IDEM U JEDAN OD TA DVA KLUBA, ILI SMO TI I JA ZAVRŠILI: Otkriven razlog razlaza Kristijana Ronalda i menadžera Žorža Mendesa

Fudbal -

Kristijano Ronaldo odlaskom iz Evrope u Aziju, tačnije u Saudijsku Arabiju, u klub Al Naser, napravio je pravi zemljotres u svetskom fudbalu.

Žorž Mendes
foto: EPA/JORGE MONTEIRO

Portugalac će u novom klubu zaraditi neverovatnih 200.000.000 evra po sezoni, odnosno 400.000.000 evra za drugu godinu ugovora, a imaće priliko na još desetine miliona ukoliko ispuni bonuse zagarantovane posebnim klauzulama. Španski list "El Mundo" u jeku vesti koje prate Kristijana Ronalda (39) donosi informaciju o njegovom razlazu sa višegodišnjim menadžerom i prijateljom Žoržom Mendesom.

Prekid saradnje koji se desio između dvojice Portugalaca vruća je tema već duže vreme. Mnogi su se zapitali zašto i zbog čega je puklo između Ronalda i Mendesa. Koji je bio razlog da se raziđu posle skoro dve decenije uspešne saradnje.

Kako piše "El Mundo" Kristijano Ronaldo je posle raskida saradnje sa Mančester junajtedom imao sastanak sa svojim agentom, na kojem mu je rekao da želi da pređe u jedan od dva kluba, sa kojima bi igrao Ligu šampiona. Samim tim, imao bi priliku da ostvari i obori nekoliko rekorda u elitnom UEFA takmičenju.

Ronaldo je Mendesu ultimativno rekao:

- Ili Čelsi, ili Bajern! Ili raskidamo saradnju!

Kristijano Ronaldo
foto: Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nije tajna da je Žorž Mendes pokušao sve da svog štićenika udomi u Londonu ili Minhenu. Razgovarao je sa ljudima iz sportskog menadžmenta Čelsija koji su o svemu informisali gazdu Toda Boelija. Pričao je i sa čelnicima Bajerna direktorom Oliverom Kanom. Iz oba kluba je stigao negativan odgovor, pa je Mendes obavestio Ronalda o krajnjem epilogu i prihvatio njegovu odluku.

Valja napomenuti da su između Kristijana Ronalda i Žorža Mendesa bili nategnuti odnosi još iz vremena kada je portugalski fudbaler odlučio da napusti Juventus. Agent je bio protiv toga, samtrajući da to nije dobar potez. Njihova komunikacija dovedena je do usijanja posle intervjua koji je Kristijano Ronaldo samoinicijativno dao Pirsu Morganu, gde je žestoko isprozivao Mančester junajted, trenera Erika Ten Haga, bivšeg menažera Ralfa Ragnika, pa čak i neke bivše saigrače.

Žorž Mendes
foto: EPA/ MANUEL DE ALMEIDA

Kada je Kristijano Ronaldo odlučio da prihvati basnoslovni milionski ugovor od strane Al Nasra, pozvao je Rikarda Regufea koji je radio u Mendesovoj firmi, kako bi preko njega ugovorio detalje sa Saudijcima. Tako je Regufe odradio veliki posao bez greške i dobio proviziju od 30.000.000 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track